Rozrywka » Rozrywka
Gwiazdy w kuchni restauracji Amber Room
Zobacz więcej zdjęć » |
Restauracja Amber Room od kuchni
Krem z zielonego groszku z chrupiącym boczkiem i pianą z koziego sera, grillowany filet z tuńczyka z salsefią, winegretem z arbuza i wasabi oraz czekoladowy fondant z mrożonym sernikiem. To menu, z którym zmierzyły się gwiazdy, zaproszone przez magazyn „Show” do restauracji Amber Room. Katarzyna Zielińska, Alicja Węgorzewska-Whiskerd oraz Agnieszka Popielewicz stanęły po drugiej stronie i wcieliły się w role kucharzy. Panie mogły też liczyć na wsparcie zespołu restauracji Amber Room, który pomagał podczas przygotowywania dań. Każda z gwiazd dostała inne zadanie. Za przystawki odpowiedzialna była Agnieszka Popielewicz. Danie główne, czyli tuńczyka, pod okiem szefa kuchni Roberta Skubisza przyrządziła Alicja Węgorzewska-Whiskerd. Natomiast w roli cukiernika debiutowała Katarzyna Zielińska, która współtworzyła wyśmienity fondat czekoladowy z mrożonym sernikiem. Gwiazdy delektowały się przyrządzonymi samodzielnie smakołykami, ale nie zapomniały także o redakcji „Show” obecnej na miejscu. Panie zdobyły cenną kulinarną wiedzę, którą z pewnością wykorzystają podczas eksperymentów w kuchni. Wszystkie dania przyrządzone przez gwiazdy dostępne są w menu restauracji Amber Room.
DOSSIER:
Restauracja Amber Room, mieszcząca się w Pałacu Sobańskich – siedzibie Klubu Polskiej Rady Biznesu – to miejsce, które przyciąga wielbicieli kulinarnej kreatywności. Lokal jest laureatem wielu prestiżowych nagród. Restauracja debiutowała w tegorocznej edycji Czerwonego Przewodnika Michelin, w którym została wyróżniona symbolem czterech sztućców.
Kontakt prasowy:
Beata Grzybek, Marta Więckowska, MORE PR, ul. Sieczna 72 A lok.35, 03-290 Warszawa, tel.(022) 251 20 47,e-mail: beatagrzybek@more-pr.com, martawieckowska@more-pr.com
Nadesłał:
Marta Więckowska
|
Komentarze (0)