Gospodarka » Żywność
HARIBO Produktem Roku!
Zobacz więcej zdjęć » |
Uroczysta gala połączona z ceremonią wręczenia statuetek i dyplomów odbyła się 30 marca w Centrum Nauki Kopernik. Tytuł „Produkt Roku – Innowacja 2011” przyznawany jest na podstawie wyników ogólnopolskich badań, przeprowadzonych przez TNS OBOP. Sondaż miał za zadanie wyłonić produkty, które dostarczają konsumentom najwięcej satysfakcji i zadowolenia z użytkowania. Do rywalizacji zgłaszać można było artykuły nowe lub unowocześnione, wprowadzone na rynek w okresie pomiędzy 1 października 2009 r. a 30 września 2010. Zwycięzcy w swoich kategoriach otrzymali prawo używania emblematów PRODUKT ROKU WYBÓR KONSUMENTÓW INNOWACJA 2011 przez 12 miesięcy.
Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:
– Przyznane wyróżnienie jest dla nas dużym zaszczytem – mówi Maria Kochalska, Członek Zarządu HARIBO Sp. z o.o. – Nagroda cieszy nas podwójnie: po pierwsze jest przyznawana przez samych konsumentów, co jest niezwykle cenne, a po drugie – docenione zostały starania firmy w kierunku innowacyjności. HARIBO to firma z tradycjami, które sięgają lat 20. XX wieku, ale ciągle staramy się iść naprzód, wyznaczać nowe trendy i wdrażać nowoczesne rozwiązania – dodaje Maria Kochalska.
Zgłoszona do konkursu przez HARIBO linia produktów o kształtach zwierząt została rozszerzona o nowy produkt Złote Misie z Sokiem. Receptura Złotych Misiów z Sokiem zawiera o 22% więcej naturalnych soków owocowych. W linii produktów HARIBO o kształtach zwierząt jako barwniki zostały użyte tylko naturalne składniki: antocjany, chlorofile i węgiel roślinny. Produktom Wummies i Dinosaurier zmodyfikowano kształty i nadano naturalne kolory. Został również przeprowadzony relaunch ich opakowań. Nagrodzone żelki HARIBO nie zawierają tłuszczu, glutenu ani innych czynników alergennych. W składzie Złotych Misiów z Sokiem znajduje się cukier owocowy z drzewa karobowego, a w pozostałych produktach fruktoza.
Z kolei guma rozpuszczalna Maoam Sour została wyróżniona za nowe kwaśne smaki: limonki, jabłka, brzoskwini i wiśni oraz rabarbarowo-truskawkowy.
Nadesłał:
KKnoll
|
Komentarze (0)