Dom » Nieruchomość

Harmony Park – ostatni etap w sprzedaży

Marvipol, giełdowy deweloper działający na rynku warszawskim i trójmiejskim, rozpoczął sprzedaż mieszkań w ostatnim etapie inwestycji Harmony Park, zlokalizowanym w Warszawie przy ul. Kłobuckiej, na styku Ursynowa i biznesowej części Mokotowa.

Harmony Park to zaciszne, pełne zieleni miejsce zlokalizowane w sąsiedztwie biznesowego centrum Mokotowa. W ostatnim etapie osiedla zostanie wybudowanych 7 budynków, które wyróżniać będzie niska, kameralna zabudowa od 2 do 4 pięter, komfortowe przestrzenie między budynkami oraz widok na oczko wodne. Jednocześnie będą to ostatnie mieszkania w ramach popularnej inwestycji Central Park Ursynów, której osiedle Harmony Park jest częścią. W ofercie znajduje się bogaty wybór mieszkań, od 30-metrowych kawalerek typu studio po 5-pokojowe apartamenty o powierzchni blisko 144 m². Atrakcyjne rozkłady mieszkań z tarasami, balkonami bądź ogródkami zapewnią wygodę mieszkańcom. Uwagę klientów z pewnością przyciągną ponad 100-metrowe tarasy i prawie 200-metrowe ogródki przynależne do wybranych apartamentów. Kupujący będą mogli także wybierać wśród apartamentów z oknami na dwie strony świata. W 11 wyjątkowych apartamentach o metrażach od 57 do 144 m² będzie możliwość zamontowania kominka, a z części lokali będzie rozciągać się widok na wewnętrzne oczko wodne. Ponadto, większość apartamentów będzie miało ponadstandardową wysokość - 305 cm.

Nadrzędnym celem projektu są rozwiązania mające pozytywny wpływ na poziom i jakość życia na całym terenie inwestycji. Całe osiedle, dzięki wprowadzeniu podziemnego ruchu kołowego, posiada bogate, staranie zaplanowane części wspólne, w tym liczne miejsca do rekreacji oraz sklepy i punkty usługowe. Osiedle Harmony Park będzie miało dostęp do pełnej infrastruktury Central Park Ursynów oferującej m.in. własne jezioro otoczone drewnianymi pomostami, miejsce do jogi, ścieżki spacerowe i do joggingu oraz Plac Restauracyjny z uroczymi knajpkami. Z myślą o najmłodszych powstaną dwa place zabaw oraz wielofunkcyjne boisko, przynależne do poprzedniego etapu inwestycji. Na terenie Central Park Ursynów uruchomiono przedszkole, a w najbliższym otoczeniu Harmony Park znajdują się również publiczne przedszkole i szkoły.

Atutem całego kompleksu jest starannie zaplanowana zieleń obfitująca w kwitnące na wiosnę drzewa i krzewy oraz współgrające ze zbiornikami wodnymi trawy ozdobne i rośliny szuwarowe. Przewidziana roślinność na dachach budynków Central Park Ursynów korzystnie wpłynie na jakość powietrza na osiedlu i zasilającej jeziorko deszczówki.

Projekt architektoniczny Harmony Park przygotowała warszawska pracownia Archiplan Design. „Organiczna urbanistyka zespołu zabudowy, wewnątrz osiedla, poszukująca otwarć widokowych, różnorodnych, niemalże z każdego zaplanowanego mieszkania, umożliwia dobre nasłonecznienie mieszkań, jak również zapewnia ich użytkownikom prywatność. Wody otwarte towarzyszące zabudowie inwestycji Central Park Ursynów wzbogacają przestrzeń i czynią ją bezkonkurencyjnym miejscem spędzania wolnego czasu jego mieszkańców" - mówi Ewa Widera, główny architekt, Archiplan Design.

Ceny mieszkań na osiedlu rozpoczynają się od 7 655 zł za m2. Zakończenie budowy planowane jest w IV kwartale 2020 roku.

Więcej informacji o inwestycji Harmony Park znajduje się na stronie: www.marvipol.pl

mskala@tauber.com.pl