Firma » Biznes

Havas Market startuje na polskim rynku i poszerza kompetencje Havas Media Group w zakresie E-commerc

Z początkiem września Tomasz Kwiatkowski objął stanowisko lidera polskiego oddziału Havas Market, będącego częścią międzynarodowej sieci agencji E-commerce należącej do Havas Media Group.

Tomasz Kwiatkowski objął stanowisko Head of E- commerce Operations i stanął na czele Havas Market (wcześniej na polskim rynku Havas E-commerce), jednostki znajdującej się w globalnej sieci agencji e-commerce Havas Media Group. Havas Market oferuje kompleksowe podejście do e-commerce, począwszy od strategii i produkcji, w obszarze Direct to Consumer, Social & Content Commerce, zaawansowane usługi analityczne, w tym integracje systemów bazodanowych, optymalizację efektywności kampanii typu performance czy wręcz działań na własnym sklepie, przez bezpośrednią sprzedaż na wybranych marketplace’ach, w tym Amazon, Allegro, Shopee, Erli, Empik i wiele innych. Kwiatkowski to ekspert z wieloletnim doświadczeniem w obszarze e-commerce i marketingu. Ekspertyzę budował pracując zarówno dla lokalnych, jak i międzynarodowych firm. Ostatnio jako dyrektor w takich agencjach jak Proomni czy G22 oraz po stronie klienta w Glosel sp. z o.o. (taniaksiazka.pl i bee.pl) czy bdsklep.pl, gdzie miał okazję zarządzać zespołami E-commerce i marketingu. Międzynarodowe doświadczenie zdobywał pracując w Dubaju dla JWT Dubai jako Regional Account Director. Wcześniej związany z Publicisem oraz Leo Burnett, gdzie pracował dla klientów z rożnych kategorii, m.in. Żywiec, Pekao SA, Kraft, Alfa Romeo, Samsung, HSBC, Orange, Wyborowa SA, Hortex, Grupa Onet czy 3M. Tomasz Kwiatkowski będzie raportował do Chief Digital Officer, Beaty Magdziarz.

Tomek jest świetnym ekspertem z imponującą wiedzą i doświadczeniem w obszarze nie tylko e-commerce, ale postrzegania perspektywy biznesu, co stanowi dodatkową wartość dla klientów Havas. Jestem przekonana, że dzięki tym możliwościom oraz znakomitemu zespołowi ekspertów będziemy w stanie skalować Havas Market oraz tworzyć najbardziej znaczące doświadczenia dla konsumentów – Beata Magdziarz, Chief Digital Officer, Havas Media Group.

Havas Market (https://pl.havas.com/havas-market/) to jednostka skupiająca i poszerzająca kompetencje digital i e-commerce w ramach Havas Media Group. Usługa zapewni markom strategiczną i kompleksową ofertę usług e-commerce, co jest kluczowe przy obecnym wzroście znaczenia sprzedaży internetowej. Havas Market (wcześniej Havas E-Commerce) to nowa marka na rynku polskim, natomiast w ramach struktur globalnych Havas Media Group, ma swoje oddziały już w kilkunastu krajach, co pozwala na zwinną wymianę wiedzy, doświadczenia oraz stosowanie gotowych rozwiązań technologicznych, jak narzędzia Havas Market Forecast czy Havas Market Retail Insights, dedykowane e-commerce i marketplace.

Havas Market Forecast jest skutecznym narzędziem do prognozowania popytu, ułatwiając markom planowanie sprzedaży i tym samym produkcji i logistyki na kwartał lub rok. Natomiast narzędzie Havas Market Retail Insights, prezentuje dane porównawcze oraz insighty dotyczące marek, kategorii czy produktów w kilkudziesięciu marketplace’ach na całym świecie. Pozwala to markom na podejmowanie decyzji biznesowych w zakresie cen, dostępności produktów, logistyki oraz wydatków na media w czasie rzeczywistym.

Havas Market to kompleksowe rozwiązania dla e-commerce i retail. Obejmują one pełen obszar optymalizacji sklepu internetowego, od zautomatyzowanej produkcji kontentu, przez badania konsumentów, po rozwiązania full funnel, w tym wszelkie kampanie generujące ruch użytkowników oraz strategie pozycjonowania produktów na marketplace czy social commerce, jak również rozwiązania MarTech typu Business Intelligence, Data Driven czy Marketing Automation. Oferta Havas Market obejmuje tym samym wszystkie kluczowe dla klientów obszary e-commerce i retail dla każdego kanału sprzedaży.

Wprowadzając Havas Market mamy szanse oferować kompleksowe rozwiązania dla E-Commerce i Retail oraz wspierać marki w podejmowaniu efektywnych decyzji biznesowych. Oferta Havas Market wzmacnia i rozwija nasze dotychczasowe możliwości, ale przede wszystkim zapewnia podnoszenie kwalifikacji ekspertów Havas Media Group, zapewniając tym samym naszym klientom kompleksowe i zintegrowane doświadczenie – Małgorzata Węgierek, CEO, Havas Media Group

PR Communication