Firma » Biznes

HELIO w elitarnym klubie Gazel Biznesu

Już po raz piąty w swojej historii firma HELIO została wyróżniona w rankingu redakcji Pulsu Biznesu wyłaniającym Gazele Biznesu, czyli najdynamiczniej rozwijające się małe i średnie przedsiębiorstwa w Polsce.

W 2018 roku, przy okazji 19. edycji plebiscytu, czołowy producent bakalii w Polsce został sklasyfikowany w pierwszej 500 najszybciej rozwijających się firm sektora MSP.

Ranking Gazele Biznesu od lat skupia reprezentantów różnych branż. Znaleźć się w nim mogą firmy, które odznaczają się nieprzeciętnym tempem wzrostu na tle rynku. Ten niezwykle prestiżowy ranking wyłania przedsiębiorstwa, które wyróżnia dynamika przychodów oraz cechuje brak odnotowanych strat finansowych.

Do „stada” Gazel Biznesu mogą więc trafić tylko te firmy, które doskonale odnajdują się w rynkowych warunkach. Firma HELIO, która od ponad ćwierć wieku buduje swoją silną pozycję na rynku bakalii, pasuje do tego grona idealnie. Przedsiębiorstwo nieraz udowodniło, że łączenie tradycji z nowoczesnością i utrzymywanie przy tym wyjątkowej dynamiki przez lata może być nie tylko czymś pożądanym, ale też zupełnie naturalnym.

Agnieszka EFEKTPR