Kobieta, zdrowie, uroda » Uroda
Herbaciane smaki wiosny
Zobacz więcej zdjęć » |
Wiosna to czas zmian nie tylko w przyrodzie, ale i w naszym życiu. Zrzucamy ciężką, zimową odzież, więcej się ruszamy, a w naszej diecie pojawiają się wiosenne przysmaki. To czas, w którym wielu z nas postanawia zadbać o zdrowie i popracować nad swoja sylwetką. Układając wiosenny jadłospis powinniśmy pamiętać o uwzględnieniu w nim zielonej herbaty. Warto sięgać także po te z owocowymi dodatkami, jak na przykład Strawberry Sensation, Apple Refresh czy Apricot Sunrise od Ahmad Tea Lodnon.
Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:
Zielone zdrowie
Zielona herbata to prawdziwe źródło zdrowia. Jej dobroczynne właściwości są nieocenione dla naszego organizmu: zwalcza wolne rodniki, chroni przed próchnicą, wzmacnia szkliwo zębów, dba o nasze oczy i zwiększa odporność. Regularne picie zielonej herbaty jest także pomocne w walce z otyłością, pomaga pozbyć się cellulitu i trądziku oraz spowalnia starzenie się skóry. Jakiś czas temu potwierdził się również jej pozytywny wpływ na zdolność rozpoznawania obiektów oraz nauki orientacji w przestrzeni, a tym samym na zdolność zapamiętywania i uczenia się.
Wiosną rozsmakuj się w zielonej herbacie
Właściwości zielonej herbaty sprawiają, że naprawdę warto uwzględnić ją w swojej wiosennej diecie. To czas, kiedy potrzebujemy energii do działania, a zielony napar jest nie tylko zdrowy, ale i pobudzający, ponieważ zawiera teinę. Aby urozmaicić swój jadłospis wypróbujmy owocowych mieszanek z borówką, malinami i granatem, cytryną czy truskawką i kiwi. Aktywnym fizycznie polecana jest również zielona herbata z jaśminem. Jaśminowy aromat wydobywający się z naparu zmniejszy bowiem drzemiące w nas napięcie i stres. Wszystkie te smaki odnajdziemy w ofercie Ahmad Tea London.
Nadesłał:
38PR
|
Komentarze (0)