Gospodarka » Narzędzia

HERTZ SYSTEMS - Liderem Bezpieczeństwa Państwa 2014

5 czerwca 2014 r. na uroczystej gali w Centrum Konferencyjnym Wojska Polskiego, Hertz Systems zdobył dwie diamentowe nagrody oraz wyróżnienie w konkursie przeprowadzonym pod patronatem Biura Bezpieczeństwa Narodowego "Lider Bezpieczeństwa Państwa".

Zielonogórska firma po raz kolejny udowodniła, że należy do liderów polskiego przemysłu obronnego.

Skala sukcesu była dla nas zaskoczeniem, gdyż nagrody i wyróżnienia zdobyły wszystkie zgłoszone przez nas produkty. Dla mnie i dla całej firmy to ukoronowanie wieloletniej pracy naszych inżynierów
i programistów, ale przede wszystkim wkład w bezpieczeństwo kraju, którego jesteśmy dumnymi obywatelami -
mówi Zygmunt Rafał Trzaskowski, Dyrektor Generalny Hertz Systems.

Najwyższe Diamentowe nagrody pierwszego stopnia otrzymały dwa produkty Hertz Systems: odbiornik nawigacji satelitarnej GPS przeznaczony na platformy bojowe (model HGPSTT) oraz produkt
do precyzyjnej synchronizacji czasu w systemach wojskowych (model HGPST FTS). Oba urządzenia służą bezpieczeństwu żołnierzy na polu walki i już znalazły zastosowanie w polskich Siłach Zbrojnych. System Monitorowania i Nadzoru Służb Wartowniczych (model SMW) to kolejny produkt opracowany przez Hertz Systems, który otrzymał wyróżnienie.

Uzasadniając swój werdykt kapituła konkursu podkreślała nowoczesność i technologiczne zaawansowanie produktów Hertz Systems, które sprawiają, że konkurują z rozwiązaniami zagranicznych producentów.

Hertz Systems

Hertz Systems jest liderem w dziedzinie inżynierii elektronicznej i telematycznej. Firma, w całości
z udziałem kapitału polskiego, od ponad 25 lat tworzy i rozwija najnowsze technologie dla sektora obrony, bezpieczeństwa i ochrony zdrowia oraz transportu i telekomunikacji.

Działalność przedsiębiorstwa w zakresie projektowania i produkcji sprzętu oraz systemów oparta jest
o innowacyjne rozwiązania przygotowane dla najbardziej wymagających Klientów.

Dowodem najwyższego profesjonalizmu firmy jest uzyskanie statusu dostawcy systemów łączności dla Sojuszu Północnoatlantyckiego (NATO). Wysokie kompetencje Hertz Systems wielokrotnie dostrzegały różne kapituły konkursów i plebiscytów, przyznając firmie prestiżowe tytuły i wyróżnienia, m.in. Krajowego Lidera Innowacji i Rozwoju, Lidera Polskiego Biznesu 2012 czy też Diamentów Forbesa i Gazel Biznesu. Najnowszym  osiągnięciem firmy Hertz Systems jest obecnie wprowadzany na rynek nowoczesny system monitoringu personalnego dzieci i osób chorych - Opiekun GPS.

Hertz Systems realizuje również projekty dla Europejskiej Agencji Kosmicznej oraz współpracuje
z europejskimi liderami w technologiach kosmicznych.

kamilag