Dom » Nieruchomość

Hipoteka Angel City spłacona

Angel City sp. z o.o. należąca do grupy Star Group Poland spłaciła kredyt zaciągnięty pod budowę „Angel City” – luksusowego kompleksu apartamentowców w centrum Krakowa.
Kredyt pod budowę „Angel City" został zaciągnięty w 2006 roku. Deweloper uregulował swoje zobowiązania finansowe i w konsekwencji złożył wniosek o wykreślenie hipotek do kwoty ok. 44 mln euro oraz ok. 23 mln zł. Mimo tak niebagatelnych kwot kredyt został spłacony w okresie 5 lat.
- To duży sukces, biorąc pod uwagę aktualną sytuację deweloperów na polskim rynku - twierdzi Małgorzata Nowosielska, Dyrektor Sprzedaży Mieszkań i Komercjalizacji Powierzchni Użytkowych w kompleksie „Angel City". - Niestety wiele ukończonych inwestycji pozostaje dalej zadłużona, a deweloperzy starają się na różne sposoby obciążyć swoimi problemami potencjalnych nabywców mieszkań.

Kredyt został spłacony w całości z zysków ze sprzedaży mieszkań oraz powierzchni komercyjnych. Z 345 znajdujących się w budynku mieszkań na zakup czeka już tylko ok. 25, znaczy to, że prawie 93% wszystkich lokali mieszkalnych znalazło już swoich właścicieli. „Angel City" wyróżnia nie tylko doskonała lokalizacja i nowoczesna architektura, ale także bezpieczeństwo i przejrzystość transakcji zawieranej z developerem. Wielu mieszkańców apartamentowca zdecydowało się więc na zakup dodatkowego mieszkania w „Angel City", traktując je jako dochodową i pozbawioną ryzyka inwestycję.
- Spłaciliśmy jeszcze jeden, dla nas ważniejszy kredyt... - dodaje Nowosielska - kredyt zaufania wśród klientów.

agencja 9.90 PR