Technologie » Komputery

HP zdobywa tytuł lidera w dorocznym raporcie Magic Quadrant poświęconym urządzeniom wielofunkcyjnym

Firma HP poinformowała dziś, że zdobyła tytuł lidera w najnowszym raporcie firmy Gartner „Magic Quadrant Report for MFPs and Printers, Worldwide”.(1)

Firma Gartner, niezależny specjalista w dziedzinie analiz IT i badań rynku, opublikowała swój najnowszy raport Magic Quadrant poświęcony urządzeniom wielofunkcyjnym i drukarkom, który ocenia dostawców technologii pod względem „spójnej wizji” i „zdolności do jej realizacji”.

Według raportu firmy Gartner, „dotychczasowe wyznaczniki wartości typowego druku biurowego, takie jak jakość wydruków, ustępują miejsca zdolności urządzeń drukujących do integrowania i wdrażania aplikacji, które łączą je z systemami wspomagającymi zarządzanie obiegiem dokumentów. Funkcje zdalnego zarządzania, diagnostyka, zabezpieczenia, druk chmurowy i inne czynniki stają się najważniejszymi wyróżnikami”.

Strategiczne inwestycje HP w tym obszarze pozwoliły firmie stworzyć innowacyjną ofertę urządzeń wielofunkcyjnych i drukarek, które są wspierane przez szeroką gamę aplikacji i rozwiązań.

Konsumenci, małe i średnie firmy oraz duże przedsiębiorstwa wykorzystujące rozwiązania HP mogą efektywnie zarządzać informacjami i obiegiem dokumentów dzięki „chmurowym” i internetowym technologiom HP, które usprawniają przepływ dokumentów i zwiększają stopień bezpieczeństwa, zapewniając przy tym znaczny wzrost produktywności i oszczędność kosztów.

HP Open Extensibility Platform i wbudowane oprogramowanie FutureSmart umacniają firmę na pozycji lidera w dziedzinie urządzeń wielofunkcyjnych i drukarek, upraszczając tworzenie i wdrażanie rozwiązań HP i firm trzecich oraz pozwalając klientom szybko i łatwo aktualizować oraz rozszerzać możliwości urządzeń za sprawą najnowszych rozwiązań i aplikacji.

„Uważamy, że wyróżnienie to wynika nie tylko z naszych inwestycji w druk i przetwarzanie obrazu, ale również ze strategii, która zakłada, że klienci HP muszą zyskiwać rzeczywistą przewagę konkurencyjną za sprawą zakupionych urządzeń — powiedział Ron Coughlin, starszy wiceprezes, LaserJet Enterprise Solutions, Imaging and Printing Group, HP. — Firma HP chce dalej wprowadzać takie innowacji, które pomagają klientom spełniać ich potrzeby”.

Gartner Magic Quadrant — informacje

Raport Magic Quadrant firmy Gartner Inc. z 2011 roku jest chroniony prawem autorskim; wykorzystano go tutaj za zezwoleniem. „Magic Quadrant ” to graficzna reprezentacja rynku w określonym przedziale czasu. Pokazuje on, jak wybrani producenci spełniają pewne kryteria rynkowe zdefiniowane przez firmę Gartner. Gartner nie popiera żadnego producenta, produktu ani usługi prezentowanej w „Magic Quadrant” ani nie zaleca użytkownikom wybierania wyłącznie producentów umieszczonych w kwadrancie liderów. „Magic Quadrant” jest wyłącznie narzędziem badawczym, a nie opiniotwórczym. Gartner nie udziela żadnych gwarancji, jawnych ani domniemanych, dotyczących tego raportu, łącznie z gwarancjami przydatności handlowej albo użyteczności do określonego celu.

HP — informacje

HP tworzy nowe rozwiązania technologiczne, które mają znaczący wpływ na życie ludzi, biznes, rządy i społeczeństwo. Jako największe na świecie przedsiębiorstwo z branży zaawansowanych technologii, HP dostarcza szeroką gamę produktów, obejmującą drukarki, komputery osobiste, oprogramowanie, usługi i infrastrukturę informatyczną na zbiegu chmury oraz łączności, zapewniając bezpieczne, kontekstowe doświadczenia w połączonym siecią świecie. Więcej informacji na temat HP (NYSE: HPQ) można znaleźć pod adresem http://www.hp.com.

(1)    Gartner, Inc., „Magic Quadrant for MFPs and Printers, Worldwide”, Federico De Silva, Sharon McNee, 24 października 2011 r.

HPPolska

• avatar
    Agnes 2011-11-24 18:31:31

Korzystam z drukarek hp w domu i w pracy. Bardzo sobie chwalęte urządzenia. Polecam