Technologie » Telekomunikacja

Huawei zaprezentował FusionInsight-Universe – platformę do analizy Big Data

Podczas MWC 2016 firma Huawei przedstawiła FusionInsight-Universe, najnowszą platformę do analizy dużej ilości danych. Rozwiązanie posiada inteligentny systemu przetwarzania danych, usługę BDaaS oraz łatwe w obsłudze narzędzia do analizy Big Data.

Zdaniem Huawei, łatwość obsługi i otwartość są kluczowe w tworzeniu rozwiązań do efektywnej analizy dużych zbiorów danych, tak jak w przypadku FusionInsight-Universe.

Reymond Meng, jeden z twórców platformy Huawei FusionInsight-Universe stwierdził, iż Artificial Intelligence (sztuczna inteligencja) i Big Data powinny być dostępne zawsze i wszędzie, podobnie jak usługi w chmurze. Krótkoterminowym celem platformy FusionInsight-Universe jest umożliwienie operatorom branży telekomunikacyjnej łatwego dostępu i korzystania z dużych zasobów danych, które pozwolą im poprawić efektywność biznesową i operacyjną. Jest to możliwe dzięki temu, że FusionInsight-Universe zapewnia odpowiednie środowisko programistyczne przeznaczone do gromadzenia i analizy danych oraz rozwijania zaawansowanych algorytmów.

Tradycyjna analiza danych źródłowych podczas wprowadzania dużej ilości informacjizhang.mo@huawei.com

Elżbieta Mazur

Ogilvy PR Poland