Technologie » Telekomunikacja

Huawei zaproponuje nowe funkcje w aplikacji HiCare

Warszawa, 14 maja 2019 – Dostęp do forum Huawei, możliwość monitorowania statusu napraw czy wyszukiwanie sklepów, które mają w swojej ofercie urządzenia marki – to nowe funkcje, które już trafiły lub niebawem trafią do aplikacji HiCare, mobilnego serwisu dla użytkowników smartfonów Huawei.

Aplikacja HiCare ma w tej chwili 1,5 miliona zarejestrowanych użytkowników i prawie 8 milionów odsłon miesięcznie. Dynamiczny wzrost nastąpił w pierwszych 4 miesiącach tego roku, gdy przybyło niemal 870 000 nowych osób. Rosnąca popularność aplikacji wynika z bogatej oferty unikalnych korzyści, jakie otrzymują wyłącznie zarejestrowani w niej użytkownicy telefonów Huawei.

Korzyści dedykowane użytkownikom aplikacji to między innymi 90 dni na bezpłatną wymianę wyświetlacza w telefonach Huawei P30 i P30 Pro, zniżki pogwarancyjne na stłuczony ekran, informacje o specjalnych dniach serwisowych, kiedy klient płaci wyłącznie za części zamienne, a ich wymianę otrzymuje gratis, a także informacje o aktualizacjach oprogramowania (dostarczane wcześniej niż do niezarejestrowanych użytkowników).

- Aplikacja HiCare nieustannie się rozwija i rozrasta, cieszymy się, że dzieje się to tak dynamicznie. W czerwcu zaproponujemy użytkownikom nową opcję, mianowicie możliwość sprawdzania statusu naprawy urządzenia poprzez HiCare. Niedługo później pojawi się opcja ułatwiająca wyszukiwanie sklepów sprzedających urządzenia naszej marki – mówi Beata Bednarska, Senior Service Manager w Huawei Consumer Business Group.

Najnowsza funkcja w HiCare, udostępniona 12 maja, to dostęp do forum Huawei bezpośrednio z poziomu aplikacji. Obecność na forum umożliwia wymianę doświadczeń użytkowników związanych z produktami, uczestnictwo w dyskusjach, a także łatwiejszy dostęp do najnowszych informacji, promocji czy wydarzeń.

HiCare to autorska aplikacja Huawei, która zapewnia osobom korzystającym ze smartfonów Huawei mobilne wsparcie serwisowe. Jest pomocna nie tylko w szybkiej identyfikacji, ale także w realnym rozwiązywaniu problemów takich jak ewentualne awarie systemu, opóźnienia lub inne błędy pojawiające się w urządzeniu – bez konieczności oddawania sprzętu do naprawy.

Aplikacja ułatwia też utrzymanie optymalnej wydajności smartfona – kontroluje poziom baterii, zużycie energii, kwestie związane z aparatem, wi-fi czy Bluetoothem. Z poziomu HiCare można również przeglądać aktualności o nowych produktach, promocjach serwisowych na naprawy pogwarancyjne, lokalizować najbliższy punkt serwisowy i rezerwować termin naprawy, zamawiać kuriera, sprawdzać ceny części zamiennych, a także otrzymywać porady dotyczące użytkowania urządzenia. Poza tym, uruchomienie trybu naprawy w HiCare dodatkowo chroni prywatność danych użytkownika - uniemożliwia serwisantowi dostęp do prywatnych plików, kontaktów czy wiadomości, gdy smartfon znajdzie się w punkcie naprawy. Aplikacja zapewnia również wsparcie serwisu przez całą dobę i przez siedem dni w tygodniu poprzez live chat.

Mateusz Rogowski