Gospodarka » Żywność

Hummus paprykowy z zielonymi oliwkami OLE!

Hummus paprykowy z zielonymi oliwkami OLE!
Zobacz więcej zdjęć »
Hummus paprykowy z zielonymi oliwkami OLE!

Składniki:

Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:

·         2 papryki

·         300 g ugotowanej i odsączonej ciecierzycy (może być z puszki lub słoika)

·         80 g tahini

·         2 ząbki czosnku

·         Oliwki z pastą paprykową zielone OLE!

·         przyprawy: sól, pieprz, po ½ łyżeczki wędzonej i słodkiej papryki, ½ łyżeczki pieprzu cayenne
(ostrej papryki)

·         2 łyżki cytryny

·         oliwa

 

Przygotowanie:

Papryki przekrawamy, oczyszczamy i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Pieczemy, aż papryka będzie miękka, a skórka będzie przyrumieniona (skórkę najlepiej zdejmować jak jeszcze jest ciepła). Ciecierzycę miksujemy z upieczoną i obraną papryką. Dodajemy tahini, czosnek, 1/3 słoika oliwek i przyprawy. Miksujemy. Na koniec dodajemy sok z cytryny i oliwę, tak aby masa była jednolita. Możemy dodać trochę wody, jeśli jest zbyt gęsta. Dekorujemy oliwkami OLE!  i przyprawami. Podajemy z warzywami, pieczywem lub zgrillowanymi tortillami.

 



Redakcja CentrumPR informuje, że artykuły, fotografie i komentarze publikowane są przez użytkowników "Serwisów skupionych w Grupie Kafito". Publikowane materiały i wypowiedzi są ich własnością i ich prywatnymi opiniami. Redakcja CentrumPR nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.

Nadesłał:

Arni

Komentarze (0)


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl
Opublikuj własny artykuł
Opublikuj artykuł z linkami

Kalendarium

Przejdź do kalendarium »

dodaj wydarzenie »

Ostatnio dodane artykuły

dodaj artykuł »