Dom » Wnętrza

Idealne wyposażenie do małej łazienki

Mała przestrzeń łazienki to nie powód, żeby rezygnować z wygody i komfortu. Podpowiadamy, jakie produkty z oferty Coram Poland warto wybrać do niewielkiej łazienki lub małej toalety, by zwiększyć ich funkcjonalność.
W małej łazience zwykle nie ma miejsca na dużą umywalkę. W tej sytuacji dobrym rozwiązaniem może być umywalka, która jest wąska ale długa, przez co zajmie mniej cennego miejsca. Taką formę mają na przykład umywalki Slim włoskiej marki Disegno Ceramica, których szerokość wynosi 25 cm oraz 38 cm. Najbardziej kompaktowe w kolekcji są umywalki o rozmiarach 35x25 cm oraz 45x25 cm. Umywalki Slim oferowane są w atrakcyjnej gamie kolorów oraz w dwóch rodzajach wykończenia: błyszczącym (biała, czarna) oraz satynowym (biała, czarna, bordowa, zielona, piaskowa, szara).

Inną umywalką, która z powodzeniem może być zamontowana w małej łazience jest Boston marki Tiger. Wykonana ze sztucznego kamienia jest elegancka i przyjemnie ciepła w dotyku. Niewielkie wymiary (28x30 cm) rekompensuje głębokością (12 cm). Do kompletu producent oferuje jednouchwytową baterię oraz ozdobny, metalowy syfon odpływowy w wykończeniach chromu oraz szczotkowanej stali.

Szafka wisząca Boston z lustrzanym frontem to świetna alternatywa dla klasycznego lustra. Jest neutralna stylistycznie (lustro+chromowane elementy), więc łatwo ją dopasować do każdego wystroju łazienki lub toalety. Wyglądający skromnie produkt oferuje więcej niż można się spodziewać, bo oprócz tego, że jest niezbędnym lustrem, to po otwarciu jest też szafką. Niewielką, bo ma tylko 6,5 cm głębokości, ale można w niej swobodnie zmieścić podstawowy zestaw kosmetyków czy artykułów higienicznych. Jako że szafka otwiera się poprzez „odłożenie" tafli lustra na bok, a półki znajdują się na części ruchomej, producent zastosował specjalne „barierki" ochronne, które zabezpieczają zawartość przed wysunięciem się podczas gwałtownego ruchu. Elegancki chromowany reling w dolnej części szafki służy jako uchwyt do jej otwierania. Całkowite wymiary szafki Boston to 30x42x6,5 cm. Jej producentem jest firma Tiger

Z funkcjonalną szafką lustrzaną Boston świetne zestawienie stworzy na przykład szafka podumywalkowa z kolekcji Petit marki Antado. Szafka o wymiarach (40x21,9x82 cm) oferowana jest w wykończeniu białym oraz biało-czarnym Stojąca konstrukcja oraz wewnętrzna półka sprawiają, że szafka pomimo swoich małych rozmiarów jest pojemna. Meble Petit wykonane są z foliowanego MDF (front) oraz płyty meblowej (boki). Zamontowanie baterii na krótszym boku jest nie tylko zabiegiem estetycznym, ale też funkcjonalnym (ograniczenie rozchlapywania wody).

Po więcej informacji zapraszamy na stronę internetową firmy Coram Poland: www.coram.pl

Synergia PR