Gospodarka » Żywność

Idealny dodatek do przekąsek dla małych i dużych

Idealny dodatek do przekąsek dla małych i dużych
Zobacz więcej zdjęć »
Chyba każdy z nas ceni sobie rodzinne wieczory w towarzystwie bliskich, dobrego filmu i… czegoś smacznego do przegryzienia. To idealna okazja żeby odpocząć po długim dniu i spędzić czas z najbliższymi.

Nie od dziś wiadomo, że odpowiednie przekąski potrafią łączyć pokolenia... Ale co takiego warto przygotować, żeby zajadali się zarówno najmłodsi, jak i ci trochę starsi?

Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:

Co kocha każde dziecko? Słodycze i... ketchup! Nie da się ukryć, że wśród dorosłych także znajdzie się całkiem sporo wielbicieli tego popularnego sosu. Dlatego z pewnością jest to idealny dodatek do przekąsek dla całej rodziny. W tym przypadku doskonale sprawdzi się Ketchupik Kielecki, który nie zawiera żadnych barwników ani konserwantów, a swój delikatny smak zawdzięcza dodatkowi przecieru z jabłek. Do jakich przepisów warto go wykorzystać?

Brokułowo-ziemniaczane paluszki

Poniższy przepis to doskonały sposób na przemycenie warzyw do posiłku najmłodszych. Ta pyszna przekąska jest prosta w przygotowaniu, a jednocześnie dostarczy prawdziwą feerię smaków.

Potrzebne składniki:
• pół brokułu
• 5 ziemniaków średniej wielkości
• 3 łyżki startego parmezanu
• garść posiekanego szczypiorku
• 2 jajka
• bułka tarta
• sól, pieprz
• Ketchupik Kielecki

Ziemniaki obieramy i gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. W tym czasie do drugiego garnka z wrzącą wodą wkładamy różyczki brokułu i gotujemy przez ok. 6 minut, a następnie drobno siekamy. Ugotowane ziemniaki ugniatamy na gładkie puree i dodajemy brokuł, jajko, starty parmezan oraz szczypiorek. Mieszamy, po czym formujemy z masy niewielkie, podłużne krokiety. W głębokim talerzu roztrzepujemy jajko. Warzywne paluszki obtaczamy najpierw w jajku, a potem w bułce tartej, a następnie smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony, aż nabiorą złocistego koloru. Podajemy z Ketchupikiem Kieleckim oraz innymi ulubionymi sosami.

Zapiekanki, które nigdy się nie nudzą

Zapiekanki z pieczarkami to rozwiązanie w sam raz dla osób, które chcą spędzić w kuchni jak najmniej czasu, ale mimo to osiągnąć bardzo pyszny efekt. Z pewnością nawet wymagający smakosze będą zadowoleni z takiej przekąski!

Składniki potrzebne do przygotowania czterech zapiekanek:
• 2 małe bagietki przekrojone na pół
• 12-15 pieczarek
• 4 plasterki żółtego sera
• mała cebula
• sól, pieprz
• ok. 3-4 łyżki masła
• Ketchupik Kielecki

Zaczynamy od pokrojenia cebuli w drobną kostkę i podsmażenia jej na maśle. Pieczarki myjemy i także kroimy w kostkę, a następnie dorzucamy je do cebuli i smażymy przez około 5-7 minut lub do odparowania wody. Dodajemy sól oraz pieprz do smaku. Bagietki smarujemy masłem, układamy na nich ser i pieczarki. Całość wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i pieczemy przez ok. 10 minut. Dekorujemy Ketchupikiem Kieleckim, a na koniec zjadamy ze smakiem.

Sugerowana cena Ketchupiku Kieleckiego: 5,40 zł brutto/ 500 g



Redakcja CentrumPR informuje, że artykuły, fotografie i komentarze publikowane są przez użytkowników "Serwisów skupionych w Grupie Kafito". Publikowane materiały i wypowiedzi są ich własnością i ich prywatnymi opiniami. Redakcja CentrumPR nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.

Nadesłał:

BestBrands

Komentarze (0)


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl
Opublikuj własny artykuł
Opublikuj artykuł z linkami

Kalendarium

Przejdź do kalendarium »

dodaj wydarzenie »

Ostatnio dodane artykuły

dodaj artykuł »