Firma » Finanse

Ile kosztują polskie święta?

Ile kosztują polskie święta?

Święta to wyjątkowy czas, który spędza się z rodziną i najbliższymi. Chęć zorganizowania najlepszego przyjęcia i wymarzonych prezentów to jednak spory wydatek. W ramach badania potrzeb i zwyczajów swoich Klientów marka hapipożyczki sprawdziła, ile w tym roku planują wydać na święta. W obliczu tak dużych wydatków, w hapipożyczkach zdecydowano, że w ramach prezentu świątecznego części Klientów zostaną umorzone opłaty windykacyjne.

Z badania przeprowadzonego na zlecenie marki hapipożyczki przeprowadzonego na grupie ich Klientów wynika, że średnio planują wydać na tegoroczne święta Bożego Narodzenia około 1235 zł[i]. To kwota, która stanowi (ponad połowę) średniego minimalnego wynagrodzenia dla pracownika zatrudnionego na pełen etat (1 850 zł brutto miesięcznie[ii]). Dla wielu osób wygospodarowanie jednorazowo takiej sumy jest więc bardzo trudne,
a często wręcz niemożliwe. Marka hapipożyczki ceni rozwagę i dokonywanie świadomych wyborów przez swoich Klientów, zapewniając ofertę dzięki, której będą mogli spokojnie zaplanować i spędzić ten czas.

„Zdajemy sobie sprawę z tego, jak magicznym okresem dla naszych Klientów są Święta. Chcą spędzić je w dobrej atmosferze, wśród najbliższych. Nieodzownie jest to czas związany
z ponoszeniem większych wydatków. Pragniemy, żeby nasi Klienci mieli możliwość uszczęśliwienia swoich rodzin i spędzenia tego czasu jak najlepiej. Nie chcemy, żeby mieli poczucie, że za chwilę trzeba będzie zacisnąć pasa. Dlatego kwotę hapipożyczki można rozłożyć na 24 raty, a spłatę pierwszej raty odłożyć nawet o dwa miesiące. Dodatkowym atutem naszej oferty jest to, że wnioskowanie o pożyczkę - przez internet - zaoszczędzi wiele czasu tak potrzebnego na świąteczne przygotowania.”
- powiedziała Joanna Izdebska, Country Manager, IPF Digital.

Zwiększone wydatki powodują, że wiele osób poszukuje atrakcyjnych ofert, które pozwolą
im sfinansować świąteczne przyjemności, a następnie spłacać zaciągnięte zobowiązania
na dogodnych warunkach. W związku ze wzmożonym zapotrzebowaniem na korzystne propozycje marka hapipożyczki zdecydowała się na przygotowanie specjalnej oferty dostępnej na stronie hapipożyczki.pl odpowiadającej na potrzeby Klientów w naszym kraju. Marka, której oferta została uznana przez portal
Totalmoney.pl za najlepszą w kategorii pożyczek pozabankowych[iii] na kwotę 8 000 zł ze spłatą przez 24 miesiące wystartowała
z kampanią telewizyjną
, która w zabawny sposób pokazuje jak spełnić świąteczne
(i nie tylko) marzenia.

Linki do spotów:

Spot kampanijny 1

Spot kampanijny 2

Oferta  hapipożyczki umożliwia otrzymanie pożyczki w kwocie od 800 zł do 10 000 zł.
Co istotne, środki są przelewane ekspresowo po akceptacji wniosku na rachunek Klienta. Oferta pozwala na elastyczny dobór kwoty pożyczki oraz okresu, na jaki jest brana
(od 3 do 24 miesięcy), a także daje możliwość wyboru dnia spłaty i skorzystania
z tzw. „wakacji od spłat”. Miesięczne wakacje można wykorzystać maksymalnie 4 razy
w przypadku pożyczki udzielonej na 24 miesiące (zgodnie z warunkami umowy liczba dostępnych „wakacji od spłaty” raty  pożyczki zależy od okresu obowiązywania pożyczki). Klient może także ustalić termin pierwszej spłaty maksymalnie na dwa miesiące od daty zawarcia umowy pożyczki. Wartość miesięcznej raty łatwo wyliczyć dzięki intuicyjnemu kalkulatorowi, dostępnemu na stronie hapipożyczki.pl.

Dodatkowo w okresie świątecznym marka hapipożyczki przygotowała dla wybranych Klientów niespodziankę w postaci umorzenia naliczonych opłat windykacyjnych. Propozycja ta jest skierowana do osób, które skorzystały z oferty hapipożyczki do października 2015 r. oraz spóźniły się z dokonaniem płatności dłużej niż 6 dni. Warunkiem umorzenia opłat jest dokonanie całkowitej spłaty zaległych rat przed Nowym Rokiem 2017.

O hapipożyczki:

Firma IPF Polska Sp. z o.o. oferuje pozabankowe pożyczki długoterminowe pod brandem hapipożyczki, adresowane przede wszystkim do Klientów potrzebujących środków
na realizację swoich planów i zamierzeń, a którzy chcieliby mieć możliwość spłaty pożyczki
w wygodnych ratach, nawet przez 24 miesiące.

Spółka IPF Polska powstała w grudniu 2009 r. Od grudnia 2014 r. oferuje pożyczki pod marką hapipożyczki. W marcu 2015 roku IPF z siedzibą w Leeds (UK) kupił spółkę MCB Finance operującą w krajach bałtyckich oraz Australii. Nowa firma rozpoczęła działalność pod nazwą IPF Digital, a hapipożyczki weszły w skład portfolio marek i produktów zarządzanych przez wspomnianą spółkę. Dziś IPF Digital oferuje swoje pożyczki w 8 krajach: Litwa, Łotwa, Estonia, Finlandia, Polska, Hiszpania, Meksyk, Australia.

Dodatkowe informacje:

Anna Jurkiewicz-Winiarczyk

a.jurkiewicz@madeinpr.pl

Tel. +48 669 700 004;

Fax. +48 22 213 82 49

[i] Badanie TNS Polska, grudzień 2016 r., zrealizowane na zlecenie IPF Polska, techniką CAWI, na próbie 100 Klientów hapipożyczki.

[ii] Kwota 1 850 zł została określona w rozporządzeniu Rady Ministrów z dnia 11 września 2015 r. w sprawie wysokości minimalnego wynagrodzenia za pracę w 2016 r. (Dz.U. poz. 1385).

[iii] Wg rankingu Totalmoney z dnia 23.11.2016 r. na najtańszą pożyczkę dla kwoty 8000 zł na 24 miesiące dostępnego na totalmoney.pl.

k.stefanski123

• avatar
    ~oewonga 2016-12-20 20:24:12

Witam! Pergol, dziękuję za skorzystanie z naszej oferty pożyczki. Cieszy mnie fakt, że m.in. te pieniądze pozwolą zorganizować Ci Święta poza granicami naszego kraju, razem z rodziną. Dodam, że maksymalna kwota pierwszej pożyczki do 60 dni wynosi 1500 zł, a jej koszt to tylko 10 zł. Starając się o pożyczkę ratalną - do 3000 zł, można liczyć nawet na spłatę w 12 ratach! Koszt pożyczki ratalnej można poznać na stronie wonga.com, pod suwakami, którymi ustawia się kwotę pożyczki i liczbę rat. Aby wnioskować o pożyczkę należy przygotować: numer konta bankowego, dowód osobisty, adres e-mail oraz numer telefonu komórkowego (który będzie niezbędny do weryfikacji) i złożyć wniosek online na naszej stronie internetowej www.wonga.com . Dodam, że podejmując decyzję o udzieleniu pożyczki bierzemy pod uwagę m.in. informacje w Biurze informacji Gospodarczej i Biurze Informacji Kredytowej S.A. oraz ocenę zdolności kredytowej Klienta. Zapraszam do kontaktu z naszą infolinią pod numerem 22 388 88 88* lub skorzystania z chata na https://www.wonga.pl/live_chat?utm_source=centrumpr. W razie pytań jestem do dyspozycji Tomasz | Ekspert wonga.com * Koszt połączenia zgodny z taryfą opłat operatora.

• avatar
    ~pergol 2016-12-12 16:55:47

W tym roku wyjeżdżam na święta z rodziną do Austrii. Cały rok odkładałem z pensji po trochu i udało się. Dodatkowo sięgnąłem jeszcze po 500zł pożyczki w wonga. Liczę na świetny czas Świąt i niezapomnianą atmosferę.