Rozrywka i wypoczynek » Święta

Iluminacja choinki w Centrum Warszawy

STRABAG Real Estate na terenie powstającego biurowca ASTORIA zorganizuje iluminację świątecznej choinki. Uroczystość odbędzie się 9 grudnia o godzinie 17.00 przy ul. Przeskok 2 w centrum Warszawy. Wydarzeniu będzie towarzyszyć zbiórka pieniędzy dla Fundacji Omnibus.

W trakcie uroczystości prowadzona będzie zbiórka funduszy, przeznaczonych na wsparcie podopiecznych Fundacji „Omnibus” – utalentowanych dzieci z niezamożnych rodzin. ASTORIA Premium Offices i firma STRABAG Real Estate zobowiązały się podwoić kwotę uzyskaną w trakcie zbiórki pieniędzy na rzecz Fundacji.

Budynek ASTORIA o powierzchni całkowitej 28.000 mkw. powstanie w samym sercu stolicy, pomiędzy centrum biznesowym a Starym Miastem. Prace przy realizacji projektu, którego Generalnym Wykonawcą jest STRABAG Sp. z o.o., już się rozpoczęły. ASTORIA oferować będzie blisko 17.600  mkw. powierzchni biurowej i 1.400 mkw. powierzchni handlowej. Warto podkreślić, że SRE realizuje inwestycję według zasad zrównoważonego rozwoju i zgodnie z wymogami certyfikacji LEED na poziomie Gold.

Pod koniec lat 80-tych Grupa STRABAG, w ramach joint venture, zrealizowała projekt budowy kompleksu hotelowo-biurowego i centrum kongresowego LIM Center w Warszawie. Ta realizacja utorowała wówczas Grupie wejście na polski rynek budowlany. Dla SRE, ASTORIA jest pierwszym własnym projektem realizowanym w Polsce, a jednocześnie wizytówką firmy, która wchodzi na polski rynek deweloperów nieruchomości komercyjnych.

mskala@tauber.com.pl