Firma » Biznes

ING Życie rozwija sprzedaż w multiagencjach

ING Życie podpisało umowę dystrybucyjną z Agent Transfer – operatorem największej w kraju zewnętrznej sieci dystrybucji, obejmującej 150 multiagencji.

Tym samym produkty ING Życie trafią do kolejnych 2500 agentów ubezpieczeniowych. Umowa zawarta została bezterminowo. W połowie maja ruszają szkolenia dla agentów. - Sukcesywnie realizujemy przyjętą przez nas strategię zwiększania sprzedaży produktów ubezpieczeniowych poprzez współpracę z dystrybutorami zewnętrznymi. - podkreśla Monika Bondarczyk, Dyrektor Sprzedaży ds. Kanałów Zewnętrznych w ING Życie - Umowa z Agent Transfer to ważny krok w celu, jaki założyliśmy jeszcze w 2012 roku - by oferowane przez nas ubezpieczenia dostępne były w wybranych, najlepszych na rynku multiagencjach.

- Widzimy duży potencjał we wprowadzeniu do sprzedaży multiagencyjnej produktów ING Życie - dodaje Artur Kuczmowski, członek zarządu Agent Transfer. - Szczególnie, że mowa jest o przemyślanej, ciekawej ofercie. Mogę zdradzić, że znajdą się w niej produkty inwestycyjne i ochronne. Zastąpią one w multiagencjach wycofującą się z tego segmentu Nordeę. Cieszy to, iż nasze sukcesy w budowaniu sieci sprzedaży zostały dostrzeżone przez kolejną dużą, międzynarodową korporację.

Juicy Marketing