Firma » Biznes

Innowacyjny showroom Roadbike w Elektrowni Powiśle

Do grona najemców Elektrowni Powiśle dołączył wielofunkcyjny koncept rowerowy Roadbike.

Wywodząca się z Warszawy marka oferuje bogaty asortyment kolarski, dobierany indywidualnie dzięki innowacyjnej usłudze bikefittingu. W salonie w Elektrowni Powiśle klienci znajdą zarówno wysokiej klasy rowery – na przykład wykonane z bambusa czy mające elektryczne przerzutki – jak i specjalistyczną odzież i obuwie, w tym polskich, włoskich i hiszpańskich marek.

Roadbike to miejsce stworzone z pasji do sportu – przede wszystkim kolarstwa i triathlonu. Filarem marki są nasi pracownicy – pasjonaci z wieloletnią historią sportową. W zespole mamy nie tylko świetnych specjalistów, ale też ludzi mających na swoim koncie osiągnięcia w Mistrzostwach Świata Ironman, ultrakolarstwie (3333 km w 10 dni dookoła Polski), triathlonie czy enduro. Bardzo się cieszymy, że możemy szerzyć wiedzę i zarażać pasją do kolarstwa w nowo otwartym salonie naszej marki w Elektrowni Powiśle – mówi Maciej Kozłowski, Founder Roadbike.

Salon Roadbike w Elektrowni Powiśle został zaprojektowany zgodnie z industrialnym klimatem historycznej lokalizacji. Przestrzeń wypełnia naturalny wystrój z ręcznie robionego drewna, oświetlonego lampami w mocnych odcieniach żółci, czerwieni i pomarańczy. Roadbike oferuje zarówno zakup gotowego roweru (np. butikowych włoskich marek Sarto czy Titici), jak i przygotowanie jednośladu za pomocą innowacyjnej usługi bikefittingu, wykonywanej w profesjonalnym studiu. Ramy są ręcznie robione pod wymiar kolarza oraz malowane według własnego projektu. W asortymencie klienci znajdą odzież kolarską i akcesoria, takie jak: okulary, kaski, siodełka, dętki, lampki, opony i inne niezbędne do rowerowego ekwipunku. Wśród marek wyróżniają się m.in. Nalini czy Rapha. Salon w Elektrowni Powiśle ma również małą strefę serwisową, w której klienci mogą dostosować zakupiony rower do swoich potrzeb czy skorzystać z podstawowego przeglądu.

Elektrownia Powiśle angażuje się w tworzenie przyjaznego środowiska dla mieszkańców i odwiedzających stolicę. Salon Roadbike nie tylko świetnie dopełnia tenant-mix, ale też wpisuje się w strategię promowania zdrowego stylu życia i zrównoważonego transportu, do którego zachęcamy. Rowerzyści mogą do nas dotrzeć ścieżką rowerową, zostawić swój jednoślad na parkingu rowerowym czy skorzystać z ogólnodostępnej stacji naprawczej na terenie naszego kompleksu. A od teraz również skompletować kolarską garderobę czy nabyć nowy jednoślad w Roadbike – mówi Dariusz Domański, Managing Partner w White Star Real Estate.

Obsługa Roadbike w Elektrowni Powiśle oferuje także usługę montażu domowych trenażerów, mobilnego serwisu dla firm czy organizację wyjazdów kolarskich. Klienci mogą tu kupić bony na profesjonalny bikefitting czy generalny serwis rowerowy.

Salon Roadbike znajduje się na poziomie 0 w Elektrowni Powiśle.

WSRE