Rozrywka i wypoczynek » Turystyka

Internetowy alfabet podróżnika

Jeżeli chcesz mieć pewność, że twoja podróż będzie dopięta na ostatni guzik, zapoznaj się z alfabetem rezerwacji biletów online, który przygotowali specjaliści z serwisu BiletyAutokarowe.pl.

A jak autokary

Najwygodniejszy środek transportu. Luksusowe pojazdy, kursujące na trasach międzynarodowych, są wyposażone m.in. w klimatyzację, pokładową toaletę, regulowane fotele, barek z gorącymi napojami czy odtwarzacz filmów. Podróż nimi to czysta przyjemność!

B jak BiletyAutokarowe.pl

Najlepszy w Polsce portal rezerwacji biletów online. Dlaczego najlepszy? Choć ceny w każdym serwisie są takie same, w przeciwieństwie do konkurencji zapewniamy bezpłatną pomoc podczas rezerwacji. Nie wiesz, jak kupić bilety przez Internet? Zobacz...

C jak czat

Czat umożliwi Ci bezpośredni i bezpłatny kontakt z konsultantami, którzy pomogą złożyć zamówienie, a także odpowiedzą na wszelkie pytania związane z naszą ofertą.

D jak drukarka

Skorzystaj z niej, aby wydrukować bilety kupione drogą online. Wystarczy kartka papieru i czarny tusz!

E jak e-mail

Kupione bilety wyślemy do Ciebie, wraz z potwierdzeniem transakcji, właśnie przez e-mail. Dzięki temu możesz odebrać je z każdego podłączonego do Internetu komputera.

F jak film

Chcesz kupić bilety drogą online, ale nie jesteś pewny, jak to zrobić? Obejrzyj nasz videoporadnik, który pokaże Ci, jak przejść przez proces rezerwacji.

G jak gwarancja

Portal BiletyAutokarowe.pl gwarantuje swoim użytkownikom najniższe ceny biletów. Nie pobieramy prowizji, więc możesz mieć pewność, że zapłacisz u nas dokładnie tyle, co w przypadku zakupu bezpośrednio u przewoźnika.

H jak hit

Nasz portal odwiedza miesięcznie ponad 70 tysięcy osób, a większość nowych użytkowników zostaje naszymi stałymi klientami. Cieszymy się zaufaniem, ponieważ oferujemy szybkie i bezpieczne transakcje.

I jak Internet

Jeżeli zdecydujesz się zamówić nasze bilety autokarowe przez Internet, mogą one trafić do Twojej kieszeni już po piętnastu minutach! To najszybszy i najpewniejszy sposób organizowania podróży.

K jak kurs powrotny

Szukasz oszczędności? Kup bilet w dwie strony, a kurs powrotny będzie nawet o 30 proc. tańszy!

L jak lista miast

Lista miast dostępnych w naszej bazie połączeń jest przeogromna – zapewniamy Ci bilety do ponad 24 tysięcy miejscowości w 29 krajach! Z nami dostaniesz się do każdego zakamarka Europy.

M jak marka

Udostępniamy Ci bilety ponad 80 przewoźników znanych na całym kontynencie. Zdobądź miejscówki na przejazdy takimi liniami, jak Sindbad, Eurolines, Ecolines, Becker Reisen czy Delta Travel.

N jak naprawa

Popełniłeś błąd w formularzu zakupu biletów? Wybrałeś złą datę przejazdu? Musisz zmienić wakacyjne plany? W każdej chwili możesz poprawić swój bilet lub wycofać go, otrzymując zwrot kosztów.

O jak opłaty

Kupując online, zapłacisz kartą lub przelewem internetowym. Jeśli kupujesz telefonicznie, możesz wybrać również opłatę w okienku pocztowym – podamy Ci wszystkie dane potrzebne do wykonania transakcji. Pamiętaj jednak, że to czasochłonne rozwiązanie, i wybierając je powinieneś złożyć zamówienie co najmniej na kilka dni przed wyjazdem.

P jak poradniki

W portalu BiletyAutokarowe.pl znajdziesz mnóstwo wskazówek dotyczących korzystania z wyszukiwarek kursów, zamawiania biletów czy sposobów płatności. Na początek sprawdź sekcje FAQ i videoporadnik. Na bardziej szczegółowe pytania związane z przewozami odpowiedzi udzieli...

R jak regulamin

Każdy przewoźnik ma własny regulamin, a wybierając przejazd musisz się z nim zapoznać. Dokument ten odpowie na wszystkie nurtujące Cię pytania, m.in. dotyczące ubezpieczenia, zasad podróżowania z małymi dziećmi czy przewozu zwierząt.

S jak systemy rezerwacji

W naszym serwisie możesz skorzystać z dwóch wiodących systemów rezerwacji, obejmujących całą sieć połączeń autokarowych między Polską a krajami Europy. Dzięki temu nie przegapisz żadnej oferty – będziesz mógł wybrać najtańszy i najwygodniejszy przejazd.

T jak telefon

Zadzwoń na naszą infolinię, a uzyskasz odpowiedzi na wszystkie pytania związane z rezerwacją biletów. Nasi konsultanci pomogą wybrać najlepszy kurs i przyjmą Twoje zamówienie. Czekamy na telefony od poniedziałku do piątku, między 9 a 17.

U jak ubezpieczenie

Chcesz wykupić polisę turystyczną na czas podróży? Mamy dla Ciebie różne rodzaje ubezpieczeń, a także atrakcyjne pakiety.

W jak wycieczki

Wycieczki autokarowe to najnowszy dodatek do naszej oferty. Zorganizuj wyjazd do najwspanialszych miast Europy, zapewniając sobie nocleg i wyżywienie.

Z jak Zniżki

Dzięki nim możesz zaoszczędzić znaczne kwoty. Nie porównuj cen biletów bez uwzględnienia rabatów – może się okazać, że droższa opcja będzie bardziej opłacalna, ponieważ będziesz mógł skorzystać z wyjątkowo dużego opustu! Pamiętaj jednak, że zniżki się nie sumują.

Miłej podróży!

Zespół BiletyAutokarowe.pl