Gospodarka » Maszyny

„Intertool 2014” razem z „Smart Automation Austria 2014” w wiedeńskim centrum targowym Messe Wien.

Międzynarodowe targi „Intertool” (od 6 do 9 maja br.) w tym roku przez pierwsze trzy dni będą biegły równolegle z targami „Smart Automation” (od 6 do 8 maja 2014 ). Tegoroczna edycja imprezy „Intertool” oferuje bogaty program dodatkowy.

Międzynarodowe targi „Intertool” (od 6 do 9 maja br.) w tym roku przez pierwsze trzy dni będą biegły równolegle z targami  „Smart Automation” (od 6 do 8 maja 2014 ). Tegoroczna edycja imprezy „Intertool” oferuje bogaty program dodatkowy jak np.: „Wiener Produktionstechnik Kongress 2014” (Wiedeński Kongres Techniki Produkcyjnej 2014) oraz konferencja „AUSTRIAN 3D PRINTING FORUM”. Program dodatkowy targów „Smart Automation” skupiony jest na „Przemyśle 4.0”

WIEDEŃ,30 kwietnia 2014 r. – „Intertool” to jedyna austriacka impreza targowa poświęcona technice produkcyjnej w sektorze obróbki metali, a zatem najważniejsze wydarzenie dla tej branży w Austrii. Równolegle z targami „Intertool” odbędą się imprezy „Schweissen / Join EX” (Spawanie / Join EX) oraz podczas trzech pierwszych dni (od 6 do 8 maja), „Smart Automation Austria”.

Ostatnie przygotowania do targów idą pełną parą, a lista wystawców została zamknięta: Znajdują się wśród nich lojalni, kluczowi gracze, tacy jak DMG / Mori Seiki Austria GmbH, Metzler GesmbH & Co KG Werkzeugmaschinen (obrabiarki), SCHIRNHOFER Werkzeugmaschinen und Werkzeuge GmbH (obrabiarki i narzędzia), TRUMPF oraz Zoller Austria GmbH (przyrządy do ustawiania narzędzi i instrumenty pomiarowe).

Unikatowe pozycjonowanie targów „Intertool”, które wraz z imprezą „Smart Automation Wien” oddzieliliśmy od parasolowej marki „VIENNA-TEC”, a także termin przesunięty na wiosnę, to zmiany, które zostały bardzo dobrze przyjęte w branży — mówi Matthias Limbeck, dyrektor generalny organizatora targów, Reed Exhibitions Messe Wien. — Nowa autonomia targów „Smart Automation Austria” stanowi duży atut w naszych rozmowach z potencjalnymi

wystawcami. Niezależna marka „Smart Wien” rośnie, zyskuje na znaczeniu i cieszy się coraz większym uznaniem. Dzięki temu wszyscy zapominają o początkowym pośpiechu spowodowanym krótkim czasem na przygotowanie imprezy- wyjaśnia.

Modernizacja targów. Atrakcyjny program dodatkowy

Organizator targów „Intertool”, firma Reed Exhibitions Messe Wien, nie tylko dostosowała koncepcję imprezy do aktualnych warunków rynkowych, ale również wprowadziła innowacje w jej strukturze i programie. Modernizacja ta przejawia się m.in. w dodatkowym programie, który stał się znacznie bardziej atrakcyjny dla targowych gości. Wymienić można tu chociażby wykłady ekspertów poruszających tematy ważne dla branży, Wiener Produktionstechnik Kongress (Wiedeński Kongres Techniki Produkcyjnej) i „AUSTRIAN 3D PRINTING FORUM”.

W przypadku „AUSTRIAN 3D PRINTING FORUM” mamy do czynienia z jednodniową konferencją organizowaną przez ecoplus Wirtschaftsagentur GmbH, agencję biznesową Dolnej Austrii, oraz Klaster Mechatroniczny Dolnej Austrii. Temat konferencji to „Druk przestrzenny i produkcja addytywna”. Dodatkowo, spotkanie przedstawicieli branży zostanie wzbogacone atrakcyjnym show.

Przemysł 4.0 – spojrzenie w przyszłość

Motywem przewodnim „Smart Automation Austria 2014” jest „Przemysł 4.0”. Oprócz kilku innych kluczowych kwestii specyficznych dla branży, motyw ten jest głównym tematem wykładów i stoisk targowych. Nie tylko sektor automatyki, ale cały przemysł stoi u progu czwartej rewolucji. Inteligentne, podłączone do sieci fabryki, w których łączy się produkcja, technologie informatyczne i internet, a maszyny oraz środki produkcji wymieniają informacje i sterują sobą nawzajem, aby wspierać ludzi w coraz bardziej skomplikowanej pracy, nie są już futurystyczną wizją. Jest to wystarczający powód, aby bliżej przyjrzeć się tej tematyce.

Daty i godziny otwarcia

Targi „Smart Automation Austria” będą otwarte od wtorku 6 maja do czwartku 8 maja 2014 r. w godzinach 9.00 – 18.00 w hallu A wiedeńskiego centrum targowego Messe Wien.

Targi „Intertool” i “Schweissen/Join EX” będą otwarte od wtorku 6 maja do czwartku 8 maja 2014 r. w godzinach 9.00 – 18.00 oraz w piątek 9 maja 2014 r. w godzinach 9.00 – 17.00 w hallach B i C wiedeńskiego centrum targowego Messe Wien.

Więcej informacji o targach „Smart Automation Austria” i „Intertool” na terenie Messe Wien można znaleźć na głównej stronie imprezy pod adresami www.intertool.at i http://wien.smart-automation.at/ oraz w serwisach:

Facebook: www.facebook.com/industriemessen

Twitter: @messe_at.