Firma » Biznes

it WORKS dostarczy i wdroży w Głównej Dyrekcji Dróg Krajowych i Autostrad pilotażową wersję Systemu

Pilotażowa wersja Systemu Elektronicznego Obiegu Dokumentów Saperion dostosowana będzie do obsługi użytkowników Centrali GDDKiA. Implementacja rozwiązania Saperion prowadzona przez zespół złożony ze specjalistów it WORKS potrwa trzy tygodnie.

Wdrożone rozwiązanie, oparte na Systemie Saperion ECM Suite, pomoże w obsłudze dwóch procesów – wniosków urlopowych oraz wydawania zezwoleń na przejazdy nienormatywne. Wybrane rozwiązanie pozwoli na kompleksowe zarządzanie obiegiem spraw i dokumentów w jednolity, efektywny sposób. Informacje i dokumenty będą nie tylko zintegrowane z procesami biznesowymi, ale też dystrybuowane automatycznie zgodnie z potrzebami użytkowników. Wszystkie pliki elektroniczne będą miały przejrzyste opisy przypisujące je do odpowiednich klientów, projektów czy też kontraktów pracowników, co pozwoli na tworzenie tzw. teczek elektronicznych. Co istotne – wszystkie dokumenty generowane i przesyłane przez nowy system będą zgodne z obowiązującymi przepisami prawa na wszystkich etapach cyklu życiowego – począwszy od utworzenia, poprzez archiwizację, aż po usunięcie.

- GDDKiA postawiła wymagające warunki dotyczące terminu realizacji, co w połączeniu z wysokimi wymaganiami funkcjonalnymi, jakie musi spełniać system elektronicznego obiegu dokumentów, sprawiło, że nie każda firma mogła je wypełnić. Nam się to udało – mówi Paweł Jachyra, dyrektor ds. sprzedaży w it WORKS. – Wyznaczyliśmy do realizacji projektu zespół składający się z najlepszych specjalistów, co pozwoli nam zakończyć wdrożenie w oczekiwanym terminie. Realizacja rozpocznie się w marcu.

it WORKS jest autoryzowanym partnerem firmy Saperion w Polsce. System Saperion EMC Suite to rozwiązanie klasy ECM BPM. Jego podstawowa funkcjonalność to archiwum cyfrowe dokumentów dostępnych w każdej postaci, obsługa procesu obiegu dokumentów i wspieranie oraz automatyzacja procesów biznesowych. it WORKS zapewnia pełną pomoc powdrożeniową.

K-myk