Firma » Biznes

it WORKS ponownie z tytułem laureata Programu Najwyższa Jakość

Kapituła Programu Najwyższa Jakość Quality International 2013 po raz drugi pozytywnie oceniła działania it WORKS i przyznała firmie tytuł laureata w kategorii QI Services – za najwyższej jakości usługi outsourcingowe. Poprzedni tytuł it WORKS otrzymał w 2012 roku.

Program odbywa się pod patronatem Ministerstwa Rozwoju Regionalnego, Polskiej Agencji Rozwoju Przedsiębiorczości i Klubu Polskie Forum ISO 9000 i ocenia przedsiębiorstwa w trzech kategoriach: QI Services, QI Product i QI Order. Celem projektu jest promowanie w firmach i instytucjach, działających na terytorium RP, skutecznych metod zarządzania jakością. Drugim celem jest wskazanie i promocja tych firm i instytucji, które reprezentują najwyższe standardy, gwarantujące klientom i konsumentom otrzymanie produktu lub usługi na najwyższym poziomie.

- To jest bardzo ważne wyróżnienie, które potwierdza wysoką jakość usług oferowanych naszym klientom w obszarze IT. Dlatego tym bardziej cieszymy się, że otrzymujemy je drugi rok z rzędu – komentuje Leszek Rożdżeński, prezes it WORKS. – it WORKS rozwinął wachlarz usług, które w chwili obecnej obejmują nie tylko wsparcie działów IT, ale też wsparcie prowadzonego biznesu. Wyróżnienie przyznane przez Kapitułę Programu Najwyższa Jakość Quality International 2013 jest dla naszych obecnych i potencjalnych klientów dodatkowym dowodem na to, że usługi świadczone przez firmę it WORKS spełniają najwyższe standardy.

it WORKS świadczy usługi dla biznesu i działów IT. W zakresie wsparcia działów IT spółka it WORKS dostarcza nowoczesne narzędzia informatyczne, analizuje i dostosowuje procesy oraz wdraża swój autorski system ITSM Atmosfera. Organizacjom rozważającym zmianę sposobu lub zakresu działania IT firma proponuje audyty obszaru IT, na których podstawie przygotowuje projekty współpracy dostosowane do wymagań biznesu i optymalizujące koszty. Firmom, które chcą oddać zarządzanie działem IT na zewnątrz, aby czas i zasoby poświęcić na rozwój własnego biznesu, it WORKS proponuje przejęcie w całości lub selektywnie usług działów IT.

W ramach wsparcia biznesu it WORKS przeprowadza analizy, wraz z klientem optymalizuje i dostosowuje procesy do istniejących potrzeb, a następnie wdraża system SAPERION, obsługujący archiwizację elektroniczną dokumentów oraz obieg informacji i spraw w procesach biznesowych. System jest integrowany z innymi istniejącymi systemami informatycznymi, w szczególności ERP.

Dzięki współpracy z it WORKS firmy otrzymują doskonałe i nowoczesne narzędzia wspomagające biznes i ułatwiające codzienną pracę oraz zarządzanie przedsiębiorstwem. Dodatkowo zyskują czas na rozwijanie biznesu oraz ciągłość wsparcia zespołów specjalistów, które są gwarantem bezpieczeństwa firmy.

K-myk