Firma » Biznes

It WORKS startuje w regatach „PLAY with FRIENDS”

W ostatni weekend sierpnia drużyna it WORKS weźmie udział w V jubileuszowej edycji regat „PLAY with FRIENDS”. Impreza organizowana jest corocznie w Pucku i gromadzi około 35 załóg żeglarskich, złożonych z przedstawicieli wielu firm – partnerów z branży IT&Telco P4.

- Startujemy w klasyfikacji generalnej regat i bierzemy w nich udział już po raz czwarty – najpierw płynęliśmy jako ATMS Sp. z o.o., następnie po zmianie nazwy jako InOne SA, obecnie po raz pierwszy startujemy jako it WORKS SA – mówi Dariusz Domowicz, kierownik projektu w it WORKS, główny inicjator startu drużyny w tegorocznych regatach.

Same regaty odbywają się według wszelkich zasad i przepisów PZŻ z udziałem certyfikowanych sędziów, przepisowymi odległościami i żaglami.

- Walka drużyn na wodzie jest zacięta, w regatach startuje zwykle co najmniej kilka załóg z własnymi regatowymi żaglami i z wykwalifikowaną obsadą. Naszym celem jest znalezienie się w pierwszej dziesiątce, gdyż taki wynik przy tak wysokim poziomie załóg należy traktować jako sukces – dodaje Dariusz Domowicz.

Regaty to nie tylko rywalizacja sportowa, ale i integracja ludzi pracujących na co dzień na rzecz P4. Podczas zawodów spotykają się i mają okazję lepiej poznać teamy z takich korporacji, jak m.in. Samsung, Huawei czy Nokia.

To nie pierwsza impreza żeglarska, w której bierze udział drużyna z it WORKS. Zanim pracownicy przyłączyli się do projektu PLAY with FRIENDS, uczestniczyli również w regatach IT Cup organizowanych jako mistrzostwa Polski branży IT.

K-myk