Gospodarka » Przemysł

Jacek Ziarno zastępcą redaktora naczelnego Miesięcznika Gospodarczego Nowy Przemysł

Do redakcji Miesięcznika Gospodarczego „Nowy Przemysł”, należącego do Grupy PTWP SA wydawnictwa poświęconego gospodarce ze szczególnym uwzględnieniem wiodących branż przemysłowych w Polsce, dołączył Jacek Ziarno. Obejmie funkcję zastępcy redaktora naczelnego.

Jacek Ziarno wcześniej był m.in. sekretarzem redakcji „itd”, redaktorem naczelnym „Gazety w Krakowie” i dyrektorem małopolskiego oddziału Agory, zastępcą redaktora naczelnego i redaktorem naczelnym „Pulsu Biznesu”, a ostatnio redaktorem naczelnym miesięcznika „Businessman.pl”.

Ma też na koncie kilka książek (np. biografie Daniela Olbrychskiego, Krzysztofa Pendereckiego i Lecha Falandysza) i nagród indywidualnych m.in. nominacja do Grand Press w kategorii wywiad, Ostre Pióro – Nagroda Specjalna i nagroda Wybitny Dziennikarz 2006.

W Miesięczniku Gospodarczym „Nowy Przemysł” Jacek Ziarno został zastępcą redaktora naczelnego, obok pełniących tę funkcję Oskara Filipowicza (na stanowisku od 2008 roku) oraz Adriana Ołdaka (na stanowisku od 2010 roku).

Miesięcznik Gospodarczy „Nowy Przemysł” wydawany jest w nakładzie 15 tys. egz., kontrolowanym przez Związek Kontroli Dystrybucji Prasy. Od 1998 roku w żywy i interesujący sposób prezentuje problemy polskiego przemysłu w jego europejskim i globalnym kontekście. Główną grupę czytelników Miesięcznika Gospodarczego „Nowy Przemysł” stanowi kadra menedżerska wyższego i średniego szczebla.

Informacje o Grupie PTWP SA:

Polskie Towarzystwo Wspierania Przedsiębiorczości powstało w Katowicach w 1995r. Grupa PTWP SA jest wydawcą m.in.: Miesięcznika Gospodarczego Nowy Przemysł, czasopisma Rynek Spożywczy, miesięcznika Rynek Zdrowia i miesięcznika Farmer oraz organizatorem spotkań biznesowych, konferencji i szkoleń, na czele z Europejskim Kongresem Gospodarczym – European Economic Congress (EEC) – jedną z najbardziej prestiżowych imprez odbywających się w Europie Centralnej.

Grupa PTWP SA posiada 70 proc. udziałów w PTWP-ONLINE Sp. z o.o., do której należą branżowe portale m.in.: wnp.pl, propertynews.pl, rynekzdrowia.pl, portalspozywczy.pl, dlahandlu.pl, rynekaptek.pl, portalsamorzadowy.pl, farmer.pl oraz serwis gieldarolna.pl.

ImagoPR