Gospodarka » Bezpieczeństwo

Jak dodać nowy obiekt do działającej już kontroli dostępu?

Obecnie już prawie każdy nowoczesny budynek firmowy jest wyposażony w zaawansowane systemy kontroli dostępu. Już od podstaw projektu instalacji dba się przede wszystkim o jak najlepsze zabezpieczenia wszystkich urządzeń znajdujących się w budynku.

Technika szybko leci naprzód, w związku z tym i kontrola dostępu potrzebuje zmian, coraz to nowszych aktualizacji. Zarządcy obiektów mają już możliwość zarządzania systemem kontroli dostępu, zarządzać wszystkimi uprawnieniami oraz ogólnym funkcjonowaniem kontroli dostępu. Osoby odpowiadające za obserwację prawidłowego działania kontroli dostępu mają możliwość sprawdzenia podglądu jakie osoby w jakim czasie odwiedziły dane pomieszczenie.  Dane opcje podwyższają jeszcze bardziej standardy zabezpieczenia.

Kontrola dostępu w żadnym wypadku nie powinna być systemem którego nie można wprowadzić w stan edycji. Jej prawidłowe działanie jest uzależnione od kolejnych aktualizacji które wchodzą coraz to częściej i znajomość oraz możliwość edycji jest w takim wypadku po prostu konieczna.

Skupmy się teraz na montażu kontroli dostępu na drzwiach. Mało problemowym sposobem jest zastosowanie systemu działającego w trybie autonomicznym. Nie jest to rozwiązanie doskonałe, nie możemy panować nad całkowitą kontrolą systemu w pojedynczym systemie. Oznacza to ostatecznie, że nie jest to najlepsze wyjście. Na pomoc przychodzi jednak nowoczesność. Kolejne rozwiązanie jest bardzo proste w użyciu, a zarazem daję całkowitą kontrolę nad systemem, dzięki falom radiowym z których korzysta kontrola dostępu. Dzięki jej użyciu mamy szansę włączenia drzwi zabezpieczonych mechanicznie do kontroli dostępu która wykorzystuje połączenie bezprzewodowe. Kolejnym bardzo ważnym atutem tego rozwiązania jest brak okablowania, które znacznie wpływa na obniżenie czasu oraz kosztów instalacji.

kontrola dostępu - http://genway.pl/

Genway - systemy zabezpieczeń