Technologie » Telekomunikacja

Jak i po co tworzyć własną bazę klientów?

Kolejny z naszych tekstów na temat masowej wysyłki SMS i marketingu mobilnego.

Utrzymanie lojalności dotychczasowych klientów jest dużo bardziej efektywne niż pozyskiwanie nowych. Poznaj moc masowej wysyłki SMS.

Numer Dostępowy lub Numer Dostępowy Indywidualny to usługa, dzięki której klienci wysyłają SMS-a na podany numer, czym wyrażają chęć i zgodę na otrzymywanie SMS-owych informacji. W ten sposób bardzo niewielkim nakładem finansowym i praktycznie bez angażowania personelu tworzy się Twoja SMS-owa lista subskrypcyjna.

Dlaczego warto tworzyć naturalną bazę własnych numerów?

• informacje handlowe, które niejako sami zamówiliśmy, są wielokrotnie bardziej skuteczne
  • praktycznie każdy wysłany SMS jest odczytany przez odbiorcę. Tego nie zapewnia żadne inne medium reklamowe.
  • wysyłamy komunikaty reklamowe dokładnie do odbiorców naszej marki
  • subtelne powiadomienia SMS pomagają w budowaniu lojalności
  • zakończenie SMS-a tekstem „wyślij kod promocyjny znajomym” lub „wyślij cynk o promocji znajomym” daje efekt marketingu wirusowego: konsumenci sami rozsyłają Twoje reklamowe treści kolejnym odbiorcom!

Jak zachęcić konsumentów do zapisania na listę?

• informacje o SMS-owych korzyściach zamieszczaj w swoich materiałach reklamowych
  • w zamian za dopisanie się do listy konsumenci mogą otrzymać SMS-em zwrotnym kod promocyjny („wyślij SMS-a, a otrzymasz kod promocyjny”)
  • obietnica otrzymywania informacji na telefon o najlepszych ofertach, zniżkach i wyprzedażach (SMS cynk – damy Ci znać o następnych wyprzedażach, promocjach i zniżkach)

Jak zacząć?

Aby Twoi klienci mogli dopisać się do Twojej listy subskrypcyjnej, wystarczy że uruchomisz w SerwerSMS.pl usługę Numer Dostępowy lub Numer Dostępowy Indywidualny. To właśnie na ten numer Twoi klienci będą zgłaszać SMS-owo chęć otrzymywania esemesowych powiadomień od Ciebie. Skontaktuj się z Biurem Obsługi Klienta, aby dowiedzieć się jak wygląda procedura zamówienia usługi.

SerwerSMS.pl