Rozrywka » Rozrywka

Jak kochać to potrójnie

Jak kochać to potrójnie
Zobacz więcej zdjęć »
Z okazji Walentynek, dnia wszystkich kochających i kochanych, Starbucks® przygotował wyjątkową limitowaną ofertę trwającą od 9.02 do 15.02. W menu pojawił się niezwykły napój – Triple Hot Chocolate, który z potrójną siłą pobudzi zmysły i sprawi, że serca zaczną bić 3 razy mocniej.

Casanova pijał czekoladę zamiast szampana twierdząc, że to właśnie ona jest prawdziwym eliksirem miłości. A na dworze francuskiego króla Ludwika XIV picie tego napoju było zachętą do flirtu. Czekolada od lat uważana jest za jeden z najbardziej zmysłowych naturalnych afrodyzjaków. Z okazji Walentynek, dnia wszystkich kochających i kochanych, Starbucks® przygotował wyjątkową limitowaną ofertę trwającą od 9.02 do 15.02. W menu pojawił się niezwykły napój – Triple Hot Chocolate, który z potrójną siłą pobudzi zmysły i sprawi, że serca zaczną bić 3 razy mocniej.

Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:

Naturalny afrodyzjak

Zbliżają się Walentynki, czyli czas, w którym tym bardziej chce się pokazać ukochanej osobie jak bardzo nam na niej zależy. Wspólne popijanie gorącej czekolady, która dzięki swoim niezwykłym właściwościom traktowana jest jako naturalny afrodyzjak, to idealny sposób na to, by zatrzymać się na chwilę, spędzić czas sam na sam i wyznać swoje uczucia. Ponieważ cudowną moc przyciągania i oddziaływania na ludzi, którą ma w sobie czekolada znają wszyscy zakochani, Starbucks® przygotował wyjątkowy napój, Triple Hot Chocolate, który pozwoli wyrazić miłość z potrójną mocą. Dlaczego czekolada postrzegana jest jako afrodyzjak? Już sam jej smak i zapach wywołuje uczucie przyjemności. Jednym z jej składników jest fenyloetyloamina, związek chemiczny, który sprawia, iż w ludzkim organizmie wywoływane są uczucia, które towarzyszą zauroczeniu, czyli euforia, pobudzenia, podniecenie. Dzięki niej w ludzkim mózgu produkowana jest również serotonina, czyli tzw. hormon szczęścia. Czekolada znacząco wpływa więc na poprawę nastroju i jest naturalnym antydepresantem. Zawarte w czekoladzie teobramina i kofeina sprawiają także, że człowiek odzyskuje energię. Anandamidy zaś powodują rozluźnienie i rozprężenie. Ponadto w czekoladzie można znaleźć wiele witamin oraz minerałów, takich jak magnez, wapń, potas, fosfor.

Starbucks® Triple Hot Chocolate

W Walentynki emocje rozbudzi Starbucks® Triple Hot Chocolate. Połączenie ciemnej i białej czekolady wprowadzi zakochanych w pozytywny nastrój. Słodkości doda lekko waniliowa bita śmietana, która polana jest czekoladową polewą. Starbucks® Triple Hot Chocolate dostępna będzie w ofercie do 15.02. „W kawiarniach Starbucks® na całym świecie poznało się i zauroczyło sobą wiele par. Chcielibyśmy uczcić te unikalne więzi oraz wszystkich zakochanych. Dlatego w dniach 13 i 14.02 każdy, kto zamawiając w kawiarni Starbucks® Triple Hot Chocolate lub inny dowolny napój kawowy poda hasło „Walentynki”, otrzyma drugi napój w rozmiarze tall 50% taniej.– mówi Magdalena Jurdziak, Marketing Manager marki Starbucks® na rynek Europy Środkowo-Wschodniej.

Czekolada kusi od wieków

Historia czekolady sięga czasów starożytnych. Kolebką czekolady jest Ameryka Południowa. Panujący na tym obszarze, ciepły i wilgotny klimat jest idealny do uprawy wrażliwego drzewa kakaowego, z którego pochodzą kakao i masło kakaowe, czyli główne składniki czekolady. Jako pierwsi niezywkłe zalety kakaowca odkryli Olmekowie, lud mezoamerykański żyjący na obecnym terytorium Meksyku. Na zawsze pozostanie jednak tajemnicą w jaki sposób odkryli zalety małych ziarenek i jak nauczyli się je przerabiać. Tradycję picia czekolady przejęli od nich Majowie i Aztekowie. Napój ten był początkowo przeznaczony głównie dla królów, arystokracji i uczestników religijnych obrzędów. Czekolada była otaczana wielką czcią i pełniła niezwykle ważną funkcje podczas odprawiania świętych rytuałów. Ziarna kakaowca służyły też jako środek płatniczy. Do Europy czekolada trafiła w XVI wieku za sprawą Krzysztofa Kolumba. Zrobiła furorę na europejskich dworach. Z czasem zaczęto otwierać pijalnie czekolady w Anglii, Szwajcarii, Holandii, Belgii czy Austrii. Pierwsze tabliczki czekolady pojawiły ok. 1849 roku.

Już dziś wyraź z potrójną siłą swoją miłość i skosztuj ze swoją drugą połówką przepyszną gorącą czekoladę Starbucks® Triple Hot Chocolate.



Redakcja CentrumPR informuje, że artykuły, fotografie i komentarze publikowane są przez użytkowników "Serwisów skupionych w Grupie Kafito". Publikowane materiały i wypowiedzi są ich własnością i ich prywatnymi opiniami. Redakcja CentrumPR nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.

Nadesłał:

Edelman_Polska

Komentarze (0)


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl
Opublikuj własny artykuł
Opublikuj artykuł z linkami

Kalendarium

Przejdź do kalendarium »

dodaj wydarzenie »

Ostatnio dodane artykuły

dodaj artykuł »