Firma » Biznes

Jak poprawnie zadbać o skórę

Kobiety dbają o swoją cerę i urodę. W tym celu stosują całą masę różnych kosmetyków w tym kremów od nawilżających, odżywczych, przez rozgrzewające aż po przeciwzmarszczkowe. Za najpopularniejsze i najbardziej skuteczne kremy nawilżające można uznać te, które posiadają wyciąg z aloesu.
Aloes jest rośliną niezwykle ważną i cenioną w kosmetyce. Dostarcza wiele witamin: A, C, E, a także witaminy z grupy B. Zawiera także kwas foliowy i niacynę. Oprócz tego zawiera również szeroki zestaw minerałów: mangan, chrom, wapń, sód, potas i cynk. Aloes silnie pobudza działanie fibroblastów, które są komórkami odpowiedzialnymi za powstawanie kolagenu. A więc działa ujędrniająco i mobilizująco na naszą skórę. Czy można chcieć czegoś więcej? Fibroblasty biorą także udział w gojeniu się ran, skaleczeń, oparzeń, podrażnień i otarć skóry.

Kremy z aloevera są niezwykle cenione przez konsumentów. Panie zachwycone są właściwościami nawilżającymi oraz regeneracyjnymi preparatów zawierających w sobie składnik w postaci aloesu. Dodatkowym atutem każdego kremu z aloesem jest ładny, przyjemny i łagodny zapach. Nie jest to zapach duszący, lecz lekki. Nadaje twarzy intensywne nawilżenie i działa na skórze jako bariera zapobiegająca utracie wilgoci ze skóry. Aloevera to produkt godny polecania.

Oprócz kremów kobiety uwielbiają także inne kosmetyki jak peelingi czy toniki. Kosmetyczka pań często jest kosmetyczką tylko z nazwy. Najczęściej jest to cała szafka z kosmetykami. Wyjeżdżając na wakacje pamiętajmy o tym, by zabrać ze sobą jedynie najważniejsze produkty do tonizowania skóry twarzy, produkt do demakijażu oraz obowiązkowo krem nawilżający do twarzy. Kto wie może będzie to właśnie krem z aloesem, który świetnie sprawdza się także jako krem po opalaniu?

l.nowak1815