Firma » Biznes

Jak posiadać czystą firmę?

Niektóre firmy, ze względu na szczególny charakter ich działalności, zobligowane są do wyjątkowego zadbania o czystość. Wśród nich są na przykład hotele, będące obiektami gdzie dużą rolę pełni reprezentatywność oraz szpitale i restauracje, gdzie czystość jest wymagana ze względu na zaostrzone wymogi zachowania higieny, a także szkoły czy obiekty przemysłowe. Niedopuszczalne jest, by podawana w restauracji żywność przechowywana była w brudzie lub by pacjenci byli narażeni na dodatkową dawkę zarazków wynikających z niedbania o sterylne warunki przechowywania sprzętu medycznego. W takich miejscach szczególnie przydaje się wózek do sprzątania, który mieści wszystkie potrzebne akcesoria, gdyż ciężko byłoby nosić cały sprzęt do sprzątania: wszystkie środki, szczotki, ścierki czy klapkę do mycia okien w rękach, byłoby to niewygodne i nieefektywne. Do utrzymania czystej powierzchni podłogi standardowo stosuje się mopy z różnymi końcówkami, także z pedałem do odsączania wody lub pady czyszczące, ułatwiające zachowanie czystej podłogi, jednocześnie pozbawionej smug i zacieków. Nowoczesne sprzęty są po to, by ułatwić doprowadzanie obiektów do czystości i bieżące ich utrzymywanie w pożądanym stanie.

zami