Kobieta, zdrowie, uroda » Uroda

Jak się pozbyć zmarszczek wokół oczu

Skóra w okolicach oczu jest bardzo cienka i delikatna, dlatego też zmarszczki zaczynają się tam tworzyć bardzo szybko. Warto wiedzieć zatem, jakie kosmetyki stosować oraz jakie można przeprowadzić zabiegi rewitalizujące, które zapobiegną zmarszczkom mimicznym oraz tzw. "kurzych łapkom".

Zmarszczki wokół oczu to jedno z najczęstszych utrapień skóry, które dotyczy w dużym stopniu także ludzi młodych. Procesy, które regulują dojrzewanie, a później starzenie się skóry, wcale nie dotyczą jedynie wieku. Równie ważne są czynniki genetyczne oraz środowiskowe. Dlatego też problem może pojawić się u osób młodszych, którym zmarszczki przeszkadzają o wiele bardziej.

Dzisiejsze technologie pozwalają na skuteczną walkę ze zmarszczkami, a im osoba jest młodsza, tym efekty są większe. Obecnie ogromną popularnością w placówkach medycyny estetycznej cieszą się zabiegi wykorzystujące kwas hialuronowy. Skóra po wizycie ma wyraźnie młodszy wygląd, jest bardziej jędrna i nawilżona. Świerze zmarszczki znikają całkowicie, te starsze natomiast ulegają znacznemu spłyceniu. Klientki wyrażają się o tej technice bardzo przychylnie, wskazując, że dzięki młodszemu i zdrowszemu wyglądowi odzyskały również dawną pewność siebie.

Sam zabieg nie jest wcale skomplikowany. Ekstrakt z kwasu hialuronowego, wzbogacony o dobrane substancje pomocnicze jest wstrzykiwany pod skórę bardzo cieniutka igłą. Zmarszczki i bruzdy zostają wypełnione, a kwas hialuronowy ma w dodatku właściwości do wiązania wody. Skóra jest dużo lepiej nawilżona, co sprzyja produkcji kolagenu, a to spowalnia dalszy proces starzenia się.

Dodatkowym atutem tego zabiegu jest fakt, że aby efekty były wyraźnie widoczne, wcale nie trzeba go powtarzać wiele razy. Poprawa będzie zauważalna już po pierwszej wizycie. Efekt będzie się utrzymywał około 6 miesięcy, później trzeba go powtórzyć. Kwas hialuronowy to świetna opcja dla wszystkich, którzy chcą odzyskać młodzieńczy wygląd i witalność.

greger