Gospodarka » Żywność
Jak sprzedawać ekologiczną żywność ?
Zobacz więcej zdjęć » |
Rolnictwo ekologiczne przywiązuje wielką wagę do dostarczania produktów żywnościowych o wysokiej jakości, świeżych, bez konserwantów, barwników, polepszaczy smaku, czy pozostałości nawozów sztucznych, tak by spełnić oczekiwania konsumentów.
Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:
Oczywiście taka żywność powinna być produkowana w sposób etyczny, z poszanowaniem przyrody i zasad zrównoważonego rolnictwa przy zapewnieniu dobrostanu zwierząt. Jakakolwiek jest tego przyczyna: poszukiwanie pełnego smaku i autentyczności, czy troska o ochronę środowiska, zasobów naturalnych, dobrostan zwierząt i chęć wspierania wiejskich społeczności, statystyki dowodzą, że eko-rolnicza konsumpcja, podgrzewana doborem odpowiednich metod sprzedaży, rośnie. Daleko nam jednak do prawdziwych europejskich Eko-liderów w dziedzinie handlu eko-żywnością
Okazją aby poprawić wiedzę na temat komunikacji w eko-biznesie będzie cykl seminariów w ramach Bio Biznes Forum – panelu organizowanego podczas październikowych targów Natura Food 2011. Uczestnicy uzyskają praktyczne porady jak zwiększyć sprzedaż bioproduktów w swoim sklepie, jak profesjonalnie obsługiwać klienta, jak wykorzystać e-marketing i social media w promocji własnej marki czy sklepu. Dobór odpowiednich technik sprzedaży, wykorzystanie do tego celu zasobu nowoczesnych mediów czy już posiadanych narzędzi – to tylko niektóre z licznych tematów seminariów Bio Biznes Forum, które z pewnością zainteresują dużą część polskich firm dystrybucyjnych i przedstawicieli detalicznych sieci sprzedaży.
Nadesłał:
ADPR
|
Komentarze (1)
Żywność tego typu powinna być dobrze zapakowana. Według mnie przydatna jest więc pakowanie żywności przy pomocy gazów:
http://www.tech-gas.pl/pl/. To nowoczesna technologia pakowania.