Dom » Wnętrza

Jak urządzić komfortową strefę prysznicową?

Urządzenie idealnej strefy prysznicowej nie jest łatwym zadaniem. Kabina prysznicowa powinna pasować do aranżacji wnętrza i być komfortowa w użytkowaniu.

Wybierając odpowiedni model należy zastanowić się nad jej kształtem, wielkością, sposobem otwierania drzwi, wariantem szkła oraz możliwościami jej spersonalizowania. Dopiero połączenie tych wszystkich elementów sprawi, że korzystanie z przestrzeni prysznicowej będzie samą przyjemnością.

Jedną z najistotniejszych spraw podczas wyboru kabiny, jest ustalenie miejsca, w którym ma stanąć. To ono determinuje jej wielkość i wymiary. Na szczęście do wyboru mamy szeroki wachlarz produktów, które dopasujemy do każdej sytuacji aranżacyjnej. Na rynku dostępne są kabiny narożne, prostokątne, kwadratowe, półokrągłe, asymetryczne, przyścienne, pięciokątne oraz typu walk-in. Niektóre firmy umożliwiają też zamówienie kabiny niestandardowej, zaprojektowanej wedle indywidualnych potrzeb.

Mieszkając w blokach wyzwaniem jest ulokowanie urządzeń sanitarnych w funkcjonalny sposób, by były wygodne podczas użytkowania. Ograniczeniem bywa również umiejscowienie pionów kanalizacyjnych. By uniknąć dodatkowych prac związanych z remontem, warto wykorzystać odpowiednią kabinę prysznicową, która doskonale zagospodaruje dostępne miejsce. Radaway proponuje produkty, które można zamontować np. pomiędzy miską WC i umywalką. W ofercie dostępy jest bowiem szeroki wachlarz modeli, które można dopasować do każdej sytuacji projektowej wnętrza. Program „Na miarę” umożliwia docięcie drzwi do potrzebnych wymiarów w taki sposób, by idealnie wkomponowały się w wolną przestrzeń.  Usługa przydatna jest w przypadku wielu innych z pozoru problematycznych sytuacji. Dzięki niej możemy zamontować kabinę np. we wnęce, pod skosem, a nawet obudować nią słup konstrukcyjny,

- Dzięki programowi „Na miarę” jesteśmy w stanie dopasować kabinę nawet do najbardziej nietypowego wnętrza. By ułatwić klientom wybór produktu, stworzyliśmy konfigurator online, który umożliwia określenie kształtu kabiny, modelu, wymiarów oraz sposobu jej montażu nie wychodząc z domu - mówi Hanna Błaszak, ekspert firmy Radaway.

Oprócz doskonałej kabiny pod względem funkcjonalności pamiętajmy również o jej estetycznej roli. Klienci Radaway mogą zdecydować się na produkty z okuciami w kilku kolorach – chrom, czarnym oraz złotym. Mogą również swoją kabinę spersonalizować. W ofercie dostępnych jest m.in. 7 wariantów szkła oraz usługa laserowego grawerowania, która umożliwia naniesienie na szybę dowolnego wzoru, dzięki któremu model stanie się unikatowy i niezwykle designerski.

beyondpr