Firma » Reklama

Jak w przemyślany sposób podejść do zakupów?

W dobie kryzysu nie podchodzimy do zakupów już tak beztrosko jak jeszcze parę lat temu. Wiele z naszych zakupów jest planowanych z przysłowiową kartką i ołówkiem w ręku. Elementem, który jest w tym momencie bardzo przydatny są gazetki promocyjne.

Jeżeli np. do naszego bloku czy domu dostarczana jest Carrefour gazetka lub posiadamy dostęp do Internetu i możemy na bieżąco sprawdzać ofertę, to możemy zaplanować zakupy z dużym wyprzedzeniem. Można po prostu wybrać się na zakupy wtedy, kiedy zacznie obowiązywać oferta np. w wolny weekend i wybrać te produkty, na których najbardziej nam zależy. Gazetka zawsze posiada szczegółową informację na temat tego, od kiedy do kiedy obowiązuje dana promocja. Jej układ jest jasny i przejrzysty. Bez problemu znajdziemy więc interesujące nas artykuły. Najwięcej stron jest poświęconych oczywiście produktom cieszącym się największym zainteresowaniem wśród konsumentów, a więc żywności. Znajdziemy tutaj więc wędliny, nabiał, pieczywo, warzywa i owoce. Spora część gazetki jest także poświęcona tekstyliom, odzieży, kosmetykom, środkom czystości oraz artykułom dla dzieci.

Carrefour gazetka posiada bardzo przejrzystą szatę graficzną. Ceny i promocje opisane są w sposób bardzo czytelny. Znakiem rozpoznawczym są duże czerwone ceny opisane na żółtym tle. W gazetce znajdziemy zarówno hity cenowe opisane jako superoferty, jak też inne rodzaje promocji polegające np. na tym, że możemy kupić 3 artykuły w cenie dwóch. W gazetce znajdziemy także szczegółowe informacje na temat tego, jak można korzystać z zakupów z karta Carrefour Visa i na jakiej wysokości rabaty możemy wtedy liczyć. Kiedy jesteśmy więc zaopatrzeni w powyższą gazetkę z zakreślonymi artykułami lub sporządzoną na jej podstawie listę przychodzimy do sklepu w pełni przygotowani. Nasze zakupy są przemyślane. Wybieramy tylko te artykuły, które naprawdę nas interesują. Nie ma więc niemiłych niespodzianek przy kasie, w naszym koszyku znajduje się tylko to, czego rzeczywiście potrzebujemy, a na naszym kocie zostaje więcej pieniędzy na kolejne zakupy.

sqnbn