Gospodarka » Żywność
Jaka powinna być nowoczesna pizzeria?
Bogate menu
Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:
Klienci pizzerii mają spore oczekiwania, dlatego menu lokalu musi zawierać przynajmniej kilkanaście rodzajów pizzy, standardem staje się też opcja dobierania składników na życzenie – podstawowa cena obejmuje pizzę margheritę, reszta to kompozycja klienta, który dzięki temu płaci dokładnie za te produkty, które chce znaleźć na swoim talerzu.
A co powinno zawierać gotowe menu? Na pewno pizze, które zawierają składniki chętnie stosowane w polskiej kuchni. Najchętniej zamawiane są pizze z papryką, pieczarkami, oliwkami, wędliną, mięsem, cebulą, kukurydzą, oprócz tego popularne są pizze w polskim stylu, czyli np. z boczkiem, borowikami, papryką marynowaną, kabanosami, ogórkiem konserwowym. Generalnie polscy klienci preferują pizze „na bogato”, z większą ilością składników, dodatkową porcją sera i różnego rodzaju sosami, np. czosnkowym.
Ale nowoczesne lokale nie ograniczają się wyłącznie do pizzy. Warto zadbać o to, by do menu trafiły też inne potrawy kuchni włoskiej oraz polskiej – jak pokazuje praktyka, duże zamówienia zwykle obejmują także sałatki, zupy, dania mięsne i drobne przekąski.
Łatwe zamówienie
Nowoczesna pizza musi oferować dowóz jedzenia do domu klienta. Składanie zamówienia przez telefon to jednak nie wszystko, liczy się także czas dostawy – nie powinno to trwać dłużej niż 30 minut. W dużych miastach nie zawsze jest to możliwe, dlatego zawsze należy uprzedzić klientów, że przy większej odległości czas dojazdu się wydłuża bądź też pizzeria w ogóle nie obsługuje daleko położonych dzielnic.
Duże sieci pizzerii mają swoje portale usługowe, poprzez które można złożyć zamówienie, ale mniejsze lokale bynajmniej nie zostają w tyle. Pizzeria może mieć własną stronę internetową z opcją zamówienia online (np. caprinew.pl) bądź też jest częścią wielkiego serwisu usługowego, który obejmuje lokale gastronomiczne z danego regionu – klient po prostu wybiera ulubioną pizzerię, zgłoszenie trafia do wskazanego lokalu i w przeciągu kilkudziesięciu minut kurier dostarcza gorące danie. Za usługę płaci się online, kartą kredytową, bądź należność regulowana jest przy odbiorze. Dla większej wygody klientów część pizzerii zapewnia możliwość płacenia kartą – dostawca ma przy sobie przenośny terminal do obsługi płatności bezgotówkowych.
Dbałość o każdego klienta
Nie każdy ma czas, by usiąść przy stoliku i w spokoju zjeść swoją pizzę, dlatego nowoczesna pizzeria powinna zadbać o zabieganych przechodniów mających ochotę na włoską przekąskę, którą da się bez problemu wziąć do ręki i zjeść po drodze. Stąd tak duże zainteresowanie pizzą sprzedawaną w porcjach – klient dostaje tylko jeden kawałek pizzy, schowany w wygodnym kartonowym pudełku.
Również dania na wynos kupowane są często przez pojedyncze osoby. Taki klient nie potrzebuje wielkiej porcji, dobrze więc, jeśli w menu znajdą się mini-pizze, w sam raz dla jednej osoby.
Nadesłał:
caprinew
|
Komentarze (2)
Najnowsza nowinka dla pizzerii na Fb to sprzedaż bezpośrednio przez Fb messengera za pomocą chatbotów. Myślę, że przyda się szczególnie tym, którzy prowadzą restaurację , pizzerię, z jedzeniem na dowóz ale także i innym.. prowadzącym stronę na fb.
Produkt przeszedł pomyślnie weryfikację Facebooka i obecnie jest wdrażany do kilku restauracji. Jeżeli chcielibyście dowiedzieć się więcej proszę o kontakt telefoniczny.
podsyłam też link do Otbota demo (tak by mógł Pan/i poglądowo obejrzeć jak wygląda proces zamawiania od strony klienta). m.me/otbotdemo
574 064 033
Według mnie najważniejsza oprócz samej pizzy jest mila obsługa. Jak ktoś jest z Katowic, to może zajrzeć do www.funpizza.pl ;)