Społeczeństwo » Społeczeństwo

Janki prościej niż myślisz

Teraz ze stolicy do Janek można dojechać jeszcze prościej. Wszystko, dzięki otwarciu kolejnego, ponad 14 kilometrowego, odcinka Południowej Obwodnicy Warszawy od węzła Konotopa do ulicy Puławskiej.

Nowa droga odciąża ruch między dzielnicami, a także ułatwia podróż w kierunku sklepu IKEA Janki i Parku Handlowego Janki, dzięki czemu mieszkańcy stolicy mogą do nich trafić bez większych utrudnień.

Cieszymy się, z wprowadzonych zmian w infrastrukturze. Otwarcie kolejnej części Południowej Obwodnicy stanowi duże ułatwienie komunikacyjne dla mieszkańców Warszawy i okolic, w tym naszych klientów i pracowników – mówi Karol Barcal, Local Marketing Manager sklepu IKEA Janki.

Brak wielu świateł oraz kilkujezdniowa obwodnica sprawiły, że do Janek m.in. z Ursynowa, Mokotowa, Bemowa czy Woli można dostać się jeszcze łatwiej.   Dodatkowo z myślą o klientach IKEAktórzy dotychczas musieli pieszo przebywać dość długą drogę, aby dostać się do autobusu – IKEA Janki włączyła się w budowę nowych miejsc przystankowych. Od początku września mieszkańcy Warszawy i okolic mogą korzystać z przystanków oznaczonych: „PL. SZWEDZKI 02” oraz „PL. SZWEDZKI 03”, gdzie zatrzymują się autobusy, z których na co dzień korzystają mieszkańcy Raszyna i Nadarzyna. Dzięki rozbudowie linii autobusowej do sklepu IKEA i całego Parku Handlowego Janki  można dojechać liniami: 703, 711, 733 i 706. Ustawienie nowych przystanków to kolejne z działań IKEA Janki na rzecz zrównoważonego transportu.

W związku z otwarciem nowej części obwodnicy Park Handlowy Janki przygotował dla swoich klientów specjalną akcję promocyjną, która potrwa przez cały październik.

Dzięki inwestycji podróżowanie po południowej części Warszawy jest obecnie dużo wygodniejsze. Lepsza komunikacja może zachęcić mieszkańców dzielnic, które wcześniej nie były tak dobrze połączone z Jankami, do częstszego korzystania z oferty Parku. Warto się przekonać, jak łatwy jest obecnie dojazd do naszego centrum, a przy okazji skorzystać z rabatów, przygotowanych specjalnie z okazji oddania nowego odcinka obwodnicy - mówi Elżbieta Ratajczyk, Marketing Manager Parku Handlowego Janki.

Dziecinnie prostą drogę do Parku najlepiej wypróbować już teraz. Na miłośników zniżek czekają bowiem bardzo różnorodne oferty. Raty 0% na szafy PAX i wyposażenie to propozycja sklepu IKEA dla wszystkich, pragnących uporządkować swoją garderobę. W JMB Design i Mościccy Meble klienci znajdą zniżki na łóżka, a w salonie Spotline oświetlenie tańsze o wartość podatku VAT. JULA oferuje praktyczne narzędzia w niższych cenach, a sklep Flügger farby 15% upust na cały asortyment. To nie wszystkie dostępne zniżki, więcej można znaleźć w sklepie IKEA i Parku Handlowym Janki.

Więcej informacji udziela:

Karol Barcal