Firma » Biznes

Jedyny w Krakowie butik Nespresso w Galerii Krakowskiej

Kameralna, przytulna przestrzeń utrzymana w subtelnej kolorystyce – tak wygląda nowo otwarty butik Nespresso w Galerii Krakowskiej.

Na powierzchni 60 mkw. można znaleźć pełny asortyment kaw Nespresso, ekspresów i akcesoriów. Butik w największej Galerii w centrum Krakowa jest jedynym punktem sprzedaży marki w stolicy Małopolski.

Kameralna i przytulna przestrzeń nowo otwartego butiku Nespresso w Galerii Krakowskiej zapewnia klientom wyjątkowe doświadczenie zakupowe, w tym fachowe doradztwo ekspertów kawowych. Design salonu jest spójny z wystrojem wszystkich sklepów marki. Meble w odcieniu ciemnego brązu nadają wnętrzu elegancki klimat, a estetycznie ułożony towar subtelnie wypełnia je kolorem. W butiku znajdują się również ekspresy i akcesoria, będące inspiracją do podróży w świat kawy.

Nespresso jest pionierem i liderem na rynku porcjowanej kawy najwyższej jakości. Firma prowadzi działalność w 69 krajach, a główna siedziba znajduje się w szwajcarskiej Lozannie. W 2016 sieć punktów sprzedaży Nespresso obejmowała ponad 600 placówek. W Polsce dostępnych jest dziesięć punktów sprzedaży, w tym jeden w Krakowie – w Galerii Krakowskiej.

PRinspiration