Społeczeństwo » Społeczeństwo

Jej wysokość zupa

Chociaż Polacy podczas wakacyjnych podróży szczególnie chętnie sięgają po kabanosy, to prawdziwą królową wakacyjnego menu może okazać się zupa.

Gotowe, świeże zupy, takich marek jak Pan Pomidor & Co. z powodzeniem konkurują z mięsnymi przekąskami szczególnie, że te zdrowe i pełnowartościowe dania urlopowicze mogą znaleźć w lodówkach prawie wszystkich sieci handlowych.

Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:

Dania gotowe, w tym zupy, cieszą się rosnącą popularnością, także latem, kiedy podczas urlopów Polacy niechętnie poświęcają czas na przyrządzanie posiłków i szukają szybkiej, zdrowej alternatywy dla fast foodów i kalorycznych przekąsek. Potwierdzają to specjaliści z Euromonitor wskazując, że kategoria dań gotowych systematycznie rośnie (4-5% rocznie) oraz, że trend ten utrzyma się do 2022 roku. Jest to efekt nie tylko rosnącej siły nabywczej polskiego społeczeństwa, ale także rosnącego tempa życia i zmieniających się nawyków żywieniowych, w rezultacie których klienci coraz częściej wybierają świeże dania gotowe, a wśród nich także te z kategorii zdrowej żywności i wege.

Zdrowe, smaczne i gotowe

„Zupy bez konserwantów, sztucznych barwników, na bazie warzyw z wyselekcjonowanych upraw to oferta dla wszystkich, również wegan i wegetarian. Po takie produkty sięgają konsumenci poszukujący nowych
i ciekawych opcji żywieniowych czy smakowych, a także ci którzy chcą po prostu jeść więcej warzyw. Gotowe zupy lubią nie tylko zapracowani i dbający o siebie, ale także podróżujący. To doskonały pomysł na szybki i zdrowy, także wakacyjny posiłek” - przekonuje Aleksandra Kaszkowiak-Niewola – marketing manager Pan Pomidor & Co.

Polacy polubili potencjał warzywnej alternatywy. Na ten ogólnoświatowy trend ograniczania spożycia mięsa ze względów zdrowotnych, ekologicznych lub etycznych, ale bez całkowitego wykluczenia go z diety wskazują również analitycy MINTEL w raporcie Trendy globalnego rynku żywności i napojów w 2018 r. W opracowaniu podkreślają, że konsumenci coraz częściej oczekują lekkich, nie możemy pisać pełnowartościowe zupy bo tego nie wiemy dań wege - a gotowe zupy to idealny przykład takich potraw. Oczekują też przejrzyście przedstawionego na etykiecie nieprzekłamanego składu produktu, pozbawionego wzmacniaczy smaku, konserwantów czy barwników.

Zupy na bazie warzyw wzmocnione kompozycją przypraw i aromatem świeżych ziół to uniwersalna oferta. Są niskokaloryczne i mają doskonałe wartości odżywcze. Można je podać dziecku, podgrzane w kuchence mikrofalowej np. na stacji benzynowej, a niektóre nawet zjeść na zimno. To idealny pomysł na szybki obiad czy lekką kolację, który można doprawić według własnego pomysłu, dodając grzanki, pestki z dyni lub świeże zioła. Nie dziwi więc fakt, że konsumenci coraz częściej sięgają po dobrej jakości dania gotowe.



Redakcja CentrumPR informuje, że artykuły, fotografie i komentarze publikowane są przez użytkowników "Serwisów skupionych w Grupie Kafito". Publikowane materiały i wypowiedzi są ich własnością i ich prywatnymi opiniami. Redakcja CentrumPR nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.

Nadesłał:

ConTrust
http://contrust.pl

Komentarze (0)


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl
Opublikuj własny artykuł
Opublikuj artykuł z linkami

Kalendarium

Przejdź do kalendarium »

dodaj wydarzenie »

Ostatnio dodane artykuły

dodaj artykuł »