Gospodarka » Żywność
Jesienna poezja smaków
Zobacz więcej zdjęć » |
Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:
Pyszne, zdrowe, kolorowe danie w jesiennej odsłonie! Smacznego :-)
Składniki:
1-2 garście rukoli
pieczona dynia- ok. 10 kawałków
1 opakowanie Żurawiny suszonej HELIO Natura
150 g sera feta
½ opakowania Orzechów włoskich HELIO
sos:
2 łyżki octu balsamicznego
1 łyżeczka musztardy
1 łyżka miodu płynnego
5 łyżek oliwy z oliwek
sól i pieprz do smaku
Przygotowanie:
Orzechy włoskie HELIO siekamy i podprażamy na suchej patelni, a owoce suszone Żurawiny HELIO Natura moczymy w ciepłej wodzie lub soku. Na talerzu układamy umyte i osuszone liście rukoli, kawałki upieczonej dyni, pokruszony ser feta i żurawinę. Następnie łączymy składniki sosu- ocet, musztardę, miód i oliwę z oliwek, dodajemy do smaku szczyptę soli i pieprzu. Całość polewamy gotowym sosem i posypujemy podprażonymi wcześniej Orzechami włoskimi HELIO.
Nadesłał:
Agnieszka EFEKTPR
|
Komentarze (0)