Kobieta, zdrowie, uroda » Medycyna
Jesienne must have z Vegetą Natur
Zobacz więcej zdjęć » |
Dzięki nim przygotujesz niezwykłe potrawy, które oczarują podniebienia wszystkich domowników. Gwarancję smaku zapewnią im przyprawy z linii Vegeta Natur - inspirowane naturą, bez wzmacniaczy smaku, sztucznych barwników i aromatów.
Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:
Kolorowa, pełna witamin i... smaczna. Właśnie taka może być jesień. Bogactwo warzyw dostępnych o tej porze roku pozwala na stworzenie nieskończonej ilości zachwycających smakiem dań. Poznaj top 5 jesiennych warzyw, których nie może zabraknąć w Twojej kuchni!
1. Dynia - królowa jesiennego menu. Nadaje się idealnie do przygotowania sycących zup, placków, farszu do naleśników oraz dań z makaronem czy kaszą. W połączeniu z aromatycznymi przyprawami zasmakuje nawet największym przeciwnikom warzyw. Dzięki wysokiej zawartości beta-karotenu, dynia ma korzystny wpływ na nasze zdrowie, a przede wszystkim na kondycję skóry.
2. Kalafior - można go gotować, zapiekać, smażyć, a także jeść na surowo. Doskonały jako składnik zapiekanek, dań warzywnych, kotletów czy zup. Smakuje też dobrze z samym sosem, jako szybka przekąska. Jest bogatym źródłem wielu witamin, m.in. C, K, witamin z grupy B, a także mikroelementów.
3. Burak - niekwestionowany król zup, sałatek czy zapiekanek i tart. Nadaje daniom intensywny karminowy kolor. Zawiera duże ilości żelaza, a także potasu czy magnezu, niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania organizmu.
4. Kapusta - idealna do sałatek oraz jako składnik zup, farszy czy podstawa bigosu. Jest świetnym dodatkiem do mięsnych, rozgrzewających dań. Co ważne, jest niskokaloryczna i zawiera duże ilości witaminy C.
5. Brukselka - przypomina małą kapustę, lecz cieszy się dużo mniejszą popularnością, przede wszystkim z uwagi na swój charakterystyczny smak i zapach. Wystarczą jednak odpowiednie przyprawy i dodatki, aby z powodzeniem włączyć to odżywcze warzywo, bogate m.in. w witaminy A, C i E, do menu. Brukselka sprawdzi się świetnie w towarzystwie innych warzyw, jako składnik zup, sałatek czy zapiekanek, a także... solo.
Nadaj potrawom charakter z Vegetą Natur
Poza najlepszej jakości składnikami, kluczem do stworzenia doskonałego dania, są odpowiednie dodatki. Właściwie dobrana kompozycja ziół oraz przypraw podkreśli niezwykły aromat i smak potraw, a nawet nada im całkiem nowego charakteru. Podczas przygotowywania jesiennych posiłków przydadzą się wysokiej jakości przyprawy inspirowane naturą z linii Vegeta Natur. To innowacyjne produkty - przyprawa w płynie, kostki bulionowe, a także mieszanki przypraw - bez dodatku wzmacniaczy smaku, sztucznych barwników i konserwantów, dzięki którym każda przygoda w kuchni zakończy się kulinarnym sukcesem.
Więcej produktów Vegeta Natur oraz inspirujących przepisów znaleźć można na stronie: www.vegeta.pl.
Nadesłał:
RedNacz
|
Komentarze (0)