Gospodarka » Żywność

Jesienne nowości z Wawelu

Niebawem pożegnamy słoneczne lato i powitamy piękną jesień! Nowa pora roku to bogactwo kolorów i … zmienność pogody. Słońce przeplatać się będzie z deszczem sprawiając, że nasze samopoczucie także będzie się zmieniać.

Jest jednak prosty sposób, aby poprawić sobie humor - wystarczy sięgnąć po coś słodkiego, najlepiej z jesiennej oferty Wawelu.

Już od września do sklepów w całej Polsce trafi limitowana seria produktów firmy Wawel. Oferta skierowana jest do osób, które cenią szlachetną deserową czekoladę, z której słyną produkty Wawelu oraz niepowtarzalne nadzienia. W skład oferty wchodzi 5 produktów, wśród których znajdują się czekolady i czekoladki nadziewane. Czekoladki będą zastrzykiem energii i dobrego humoru w ciągu dnia, a czekolady zapewnią każdemu znakomity nastrój w długie jesienne wieczory.

W ofercie jesiennej firmy Wawel znajdują się:

• Czekolada piernikowa ze śliwką to miodowy piernik i aromatyczne śliwki zamknięte w deserowej czekoladzie. Ta niecodzienna kompozycja zachwyci każdego czekoladowego smakosza.
  • Danusia od blisko 100 lat cieszy się niezmiennym uznaniem klientów. Swój wyjątkowy charakter zawdzięcza oryginalnemu, prawdziwie czekoladowemu smakowi, który gwarantuje tradycyjna receptura. Od września na półkach pojawi się Danusia w nowej odsłonie - 100 gramowej tabliczce czekolady. Czekolada Danusia to niepowtarzalna tabliczka szlachetnej deserowej czekolady o czekoladowo-orzechowym nadzieniu z subtelną nutą alkoholu.
  • Konsumenci pokochali czekoladę Żurawinową, dlatego w tym roku Wawel oferuje ją w mniejszej - 100 gramowej - formie. Czekolada Żurawinowa to wyjątkowa kompozycja delikatnej i aromatycznej żurawiny oraz czekoladowego kremu. Dwuwarstwowe nadzienie otulone szlachetną deserową czekoladą to propozycja dla każdego, kto ceni oryginalny i wyborny smak. Teraz Czekoladę Żurawinową można mieć zawsze pod ręką.
  • Michałki zamkowe białe to przewrotna propozycja dla amatorów klasycznych, uwielbianych od lat Michałków zamkowych. Połączenie bieli mleka i bogactwa orzechów zaskakuje nową nutą smakową, a tradycji nadaje nowego wymiaru.
  • Trufle Whisky to połączenie wykwintnego kakao oraz nadzienia kakaowego z nutką whisky. Cukierek urzeknie każdego, kto ceni niepowtarzalny i wyrafinowany smak.

Sugerowane ceny detaliczne:

• Czekolada Piernikowa ze śliwką, 290g, 9,85 zł