Firma » Biura

Jeszcze więcej usług Medicover w Quattro Business Park

Jedna z największych w Polsce sieci świadczących usługi w branży medycznej – Medicover – rozszerza swoją działalność w krakowskim kompleksie biurowym Quattro Business Park.

Medicover przedłużył dotychczasową umowę najmu w Quattro Business Park i zwiększył wynajmowaną przestrzeń do ponad 1 100 mkw. W biurowym kompleksie należącym do Globalworth będzie funkcjonować największe w tej części Krakowa centrum medyczne, które zostanie rozszerzone o usługi stomatologiczne oraz salon optyczny. Centrum stomatologiczne otworzy się w autorskim koncepcie tzw. Rytuału Uśmiechu.

Koncept ten uwzględnia m.in. niestandardowy dla gabinetów dentystycznych projekt wnętrz, który zakłada odejście od stricte medycznych aranżacji na rzecz przestrzeni zapewniających komfort emocjonalny. W ramach Rytuału Uśmiechu sieć proponuje również holistyczne podejście do leczenia i udostępnianie pacjentom usług m.in. fizjoterapeuty żuchwy i szczęki, a także nowatorski standard obsługi klienta. Każdy z pacjentów otrzymuje osobistego opiekuna, który wspiera go na każdym etapie realizacji planu leczenia. Natomiast salon Medicover Optyk zapewni trzy profesjonalnie wyposażone gabinety optometryczne, najnowocześniejszy sprzęt do badania wzroku oraz szeroką ofertę okularów korekcyjnych, przeciwsłonecznych i soczewek kontaktowych światowych marek.

"Dzięki otwarciu nowej placówki stomatologicznej i salonu optycznego Medicover, Quattro Business Park stanie się wkrótce ważnym hubem kompleksowych usług medycznych dla północno-wschodniego Krakowa. Już dziś nasza nieruchomość stanowi istotne centrum biurowo-usługowe dla tej części miasta, będąc nie tylko atrakcyjnym miejscem do pracy, ale również służąc okolicznym mieszkańcom swoją bogatą ofertą."

Weronika Kuna, Leasing Manager w Globalworth Poland

"Każdy z naszych salonów posiada wydzielony i profesjonalnie wyposażony gabinet optometryczny, w którym przeprowadzamy badanie wzroku. W Krakowskim salonie będzie można zatem nie tylko skorzystać z dużego wyboru okularów korekcyjnych i soczewek kontaktowych, ale i kompleksowo  zbadać wzrok. Badania realizowane będą przez dyplomowanych optometrystów, specjalizujących się w doborze korekcji."

Magdalena Lipczyńska, Dyrektor Działu Medicover Optyk

"Format, w jakim funkcjonować będzie nowe centrum Medicover Stomatologia przez ostatnie miesiące testowaliśmy wyłącznie w Warszawie, na Placu Konstytucji, gdzie z końcem 2020 roku powstała flagowa lokalizacja w tym koncepcie. Teraz pora, aby nowa wizja stomatologii zagościła także w Krakowie."

Wioletta Januszczyk, Dyrektor Zarządzająca Medicover Stomatologia

Od 26 lat działalność Medicover Polska koncentruje się na szerokim zakresie usług od zdrowia po wellbeing. W portfolio znajdują się usługi z zakresu profilaktyki i opieki ambulatoryjnej, specjalistycznej opieki zdrowotnej, nowoczesne usługi stomatologiczne, a także innowacyjne rozwiązania z zakresu wellness, w tym: sport i dieta. Medicover prowadzi centra medyczne, szerokoprofilowe szpitale, apteki, centra stomatologiczne i salony optyczne. Ponadto oferuje pakiety sportowo-rekreacyjne oraz programy kafeteryjne dla klientów korporacyjnych. Firma Medicover Polska jest obecna we wszystkich regionach Polski.

Quattro Business Park to nowoczesny kompleks biurowy obejmujący pięć budynków (A, B, C, D oraz FIVE) o łącznej powierzchni 66 tys. mkw. Zlokalizowany jest w północno-wschodniej części Krakowa, przy Al. Gen. Bora-Komorowskiego 25, jednej z głównych arterii komunikacyjnych miasta. Jego głównym atutem jest dostęp do znakomicie rozwiniętej sieci komunikacji miejskiej umożliwiającej łatwy dojazd zarówno do centrum, dworca PKP, jak i lotniska. Do dyspozycji pracowników i gości kompleksu jest parking podziemny i naziemny na 1300 samochodów, a także rozwinięta infrastruktura handlowo-usługowa w najbliższej okolicy. W ostatnim czasie budynek uzyskał podniesienie certyfikatu ekologicznego BREEAM do poziomu Excellent, zarówno w obszarze Asset Performance, jak i Building Management.

Nadchodzą zmiany
W najbliższym czasie Quattro Business Park przejdzie metamorfozę, dzięki której zyska szereg nowych funkcjonalności i udogodnień. Całkowitej zmianie ulegnie wewnętrzne patio pomiędzy budynkami, a także hole recepcyjne i części wspólne. Ponadto, obiekt zostanie wyposażony w ładowarki do samochodów, rowerów i hulajnóg elektrycznych, powstaną dodatkowe prysznice i szafki dla rowerzystów, stanie również paczkomat. Unowocześnieniu zostaną poddane instalacje budynkowe, a cały obiekt dostosowany zostanie do restrykcyjnych wymagań certyfikacji „Obiektu bez barier” pod kątem osób z niepełnosprawnościami oraz systemu WELL, który zapewnia najwyższe standardy w zakresie zdrowia i dobrostanu pracowników.

Zmiany zajdą również na jednym z największych skrzyżowań w Krakowie, Rondzie Polsadu, w pobliżu którego znajdują się biurowce Globalworth: Quattro Business Park i Rondo Business Park. Miasto Kraków w ramach partnerstwa publiczno-prywatnego z konsorcjum firm PPP Solutions Polska i Gülermak jest na etapie projektowania wielopoziomowego węzła przesiadkowego wraz z linią tramwajową oraz przejściami podziemnymi w miejscu obecnego ronda, która ułatwi codzienne dojazdy pracownikom już na przełomie lat 2023 i 2024.

aleksandra.globalworth