Gospodarka » Żywność

Karnawał ze smakiem razem z marką WINIARY!

Karnawał ze smakiem razem z marką WINIARY!
Zobacz więcej zdjęć »
Już teraz możesz zacząć wielkie odliczanie do prawdziwej zabawy!

Już teraz możesz zacząć wielkie odliczanie do prawdziwej zabawy! Wielkimi krokami zbliża się bowiem karnawał – czas hucznych szaleństw w gronie najbliższych i przyjaciół. To doskonała okazja do spotkań na domowych przyjęciach przy stole zastawionym pysznymi karnawałowymi przekąskami. Jeśli jeszcze nie masz pomysłu, jak w tym roku kulinarnie zaskoczyć swoich gości, z pomocą przychodzi marka WINIARY proponując smakowite przekąski, które umilą każdy szalony, karnawałowy wieczór!

Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:

W czasie karnawału, jak co roku z bliskimi i przyjaciółmi spotykamy się na domowych przyjęciach, aby wspólnie korzystać z ostatnich okazji do hucznych zabaw przed Wielkanocą. Ten okres to idealna okazja do odrobiny szaleństwa i oderwania się od codziennych trosk. Oprócz tańców, śpiewów i ulubionej muzyki, trudno wyobrazić sobie karnawałową zabawę bez smacznych przekąsek. Organizując imprezę dla znajomych w domu, warto pamiętać o pysznie zastawionym stole, na którym nie może zabraknąć sałatek, roladek, wędlin i sosów. Skorzystaj z pomysłów marki WINIARY, która podpowiada, jak zaskoczyć bliskich podczas karnawału kulinarnymi propozycjami, których przygotowanie nie zajmie nam wiele czasu!

Karnawałowe przyjęcie zacznijmy od podania oryginalnego awokado faszerowanego oliwkami i papryką, z dodatkiem cebuli, natki pietruszki i majonezu. Do przygotowania tej wyśmienitej przekąski będziemy potrzebować: trzech łyżek Majonezu Dekoracyjnego WINIARY, łyżki soku z cytryny, czterech awokado, dwóch czerwonych papryk, dziesięciu zielonych oliwek, dwóch łyżek posiekanej natki pietruszki, jednej cebuli oraz soli i pieprzu do smaku. Awokado przekrajamy, delikatnie wyjmujemy pestkę i z każdej połowy wydrążamy po łyżce miąższu. Cebulę i paprykę oczyszczamy, a następnie drobno siekamy, natomiast oliwki kroimy na drobno. Posiekane warzywa mieszamy z miąższem awokado, oliwkami, natką pietruszki i majonezem. Doprawiamy sokiem z cytryny, solą i pieprzem, a połówki awokado napełniamy gotowym farszem. Danie możemy udekorować połówką oliwki, paseczkami kolorowej papryki i gałązką natki. Będzie naprawdę pyszne!

Zainspiruj się kolejnym pomysłem na szybką karnawałową przekąskę na ciepło, którą przygotujesz tylko w 20 minut, a Twoi goście będą naprawdę zachwyceni! Podaj kieszonki z ciasta francuskiego z szynką i brokułami. Brzmi smacznie? Przekonaj się sam! Do ich przygotowania będziesz potrzebować: 400g ciasta francuskiego, 150g kremowego serka, sześciu plastrów wędzonej szynki (na przykład szwarcwaldzkiej), jednego brokułu, jajka oraz Ketchupu Łagodnego WINIARY do smaku. Piekarnik rozgrzewamy do 180°C, a blachę wykładamy papierem do pieczenia. Z ciasta francuskiego wycinamy kwadraty o boku 15 cm. Kremowy serek rozsmarowujemy na każdym kawałku ciasta, zostawiając ok. 1 cm przestrzeni po bokach. Brokuły gotujemy pod przykryciem przez ok. 4-7 minut, po czym studzimy i zawijamy różyczki w szynkę. Taką gotową „wiązankę” kładziemy na serku oraz solimy i pieprzymy. Brzegi ciasta smarujemy roztrzepanym wcześniej jajkiem, a następnie łączymy ze sobą tak, by brokuły były widoczne. Smarujemy jeszcze raz roztrzepanym jajkiem, przekładamy na blachę i pieczemy ok. 20-25 minut, aż ciasto będzie złociste. Podajemy od razu po upieczeniu z Ketchupem Łagodnym WINIARY. Smacznego!

Na karnawałowym stole nie może zabraknąć także sałatki. Proponujemy niezwykle kolorową kompozycję z porem i korniszonami. Do jej przygotowania potrzebujemy: czterech łyżek Majonezu Dekoracyjnego WINIARY, 200g szynki, słoika pieczarek marynowanych, sześciu ogórków konserwowych, puszki kukurydzy konserwowej, 50g pora, czterech jajek ugotowanych na twardo, łyżki posiekanego szczypiorku oraz soli do smaku. Szynkę, pieczarki, ogórki konserwowe, por i białka jajek kroimy w paseczki, a następnie pokrojone składniki łączymy z kukurydzą, doprawiamy solą, dodajemy majonez i całość mieszamy. Wykładamy składniki do salaterki, posypujemy je posiekanymi wcześniej żółtkami i szczypiorkiem. Podajemy ze świeżym pieczywem. 20 minut i prosta, kolorowa sałatka gotowa! Smacznego!

Po więcej przepisów na pyszne i oryginalne karnawałowe przekąski zapraszamy na www.winiary.pl 



Redakcja CentrumPR informuje, że artykuły, fotografie i komentarze publikowane są przez użytkowników "Serwisów skupionych w Grupie Kafito". Publikowane materiały i wypowiedzi są ich własnością i ich prywatnymi opiniami. Redakcja CentrumPR nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.

Nadesłał:

IP1

Komentarze (0)


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl
Opublikuj własny artykuł
Opublikuj artykuł z linkami

Kalendarium

Przejdź do kalendarium »

dodaj wydarzenie »

Ostatnio dodane artykuły

dodaj artykuł »