Zdrowie » Uroda

Karnawałowe faszerowane pomidory z serem

Karnawałowe faszerowane pomidory z serem
Zobacz więcej zdjęć »
Smaczne i zdrowe, ale przede wszystkim proste – idealna przekąska na sylwestrową noc lub karnawałową zabawę. Polecamy przepis Sylwii Ładygi, ambasadorki marki Serenada, uczestniczki V edycji programu Masterchef.

SKŁADNIKI:

Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:

·         pomidory  – 5 szt.

·         kuskus – ok. 100 g

·         bulion warzywny – 500 ml

·         papryka czerwona i żółta – 1 szt.

·         świeży ogórek – 1 szt.

·         ser Gouda Serenada – ok. 100 g

·         cebula – 1 szt.

·         świeża natka pietruszki

·         orzeszki pini – 1 garstka

·         sól, pieprz

·         oliwa z oliwek

·          

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

Odcinamy górę z pomidorów, wnętrze wydrążamy.

Kuskus zalewamy bulionem, odstawiamy do napęcznienia.

Papryki oraz cebulę kroimy w drobną kosteczkę, dodajemy kuskus, starty drobno ser Gouda od Swerenady oraz posiekane orzeszki pini – mieszamy, doprawiamy do smaku.

Nadziewamy pomidory, delikatnie smarujemy oliwą, zapiekamy ok. 15 minut / 160°C.

Podajemy z odrobiną świeżej natki!

Smacznego!



Redakcja CentrumPR informuje, że artykuły, fotografie i komentarze publikowane są przez użytkowników "Serwisów skupionych w Grupie Kafito". Publikowane materiały i wypowiedzi są ich własnością i ich prywatnymi opiniami. Redakcja CentrumPR nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.

Nadesłał:

olka3693

Komentarze (0)


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl
Opublikuj własny artykuł
Opublikuj artykuł z linkami

Kalendarium

Przejdź do kalendarium »

dodaj wydarzenie »

Ostatnio dodane artykuły

dodaj artykuł »