Firma » Biznes

Katalogi reklamowe

W wielu branżach usługowych i handlowych trudno obejść się bez katalogów ofertowych. Przedstawiane są w nich szczegóły dotyczące asortymentu firmy i dostępne produkty.

Katalogi reklamowe znajdziemy chociażby w niemal każdym większych sklepie wielobranżowym, odzieżowym, obuwniczym, meblowym czy z akcesoriami budowlanymi. Tego typu broszury reklamowe to najprostszy sposób na prezentację aktualnej oferty danego producenta czy sklepu. Druk katalogu reklamowego zleca się zwykle profesjonalnej drukarni, która zadba o najwyższą jakość realizacji zlecenia. Cena druku uzależniona jest od liczby egzemplarzy, rodzaju użytego papieru, formatu katalogu, stopnia skomplikowania projektu graficznego. Warto pamiętać, że dobór odpowiednich materiałów do druku podnosi prestiż publikacji, dlatego nie należy wybierać najtańszych rozwiązań. W zależności od liczby stron, należy zastanowić się, czy zamówić katalogi szyte, czy katalogi klejone, by katalog był trwały i nie rozchodził się w trakcie przeglądania. Katalog z indywidualnym projektem warto zlecić profesjonaliście – doświadczonemu grafikowi.

joannafrc