Kultura, sztuka » Muzyka

„Kinematografia” Paktofoniki bestsellerem merlin.pl!

W piątek 21 września odbyła się kinowa premiera filmu „Jesteś Bogiem. Historia Paktofoniki”. Debiutancka płyta zespołu z 2000 roku, „Kinematografia”, błyskawicznie wskoczyła na listę bestsellerów merlin.pl.

Album „Kinematografia” Paktofoniki to płyta, od której zdaniem niektórych, zaczął się hip-hop w Polsce. Premiera „Jesteś Bogiem”, filmu opowiadającego historię tego zespołu, odbyła się w piątek 21 września. Płyta błyskawicznie wskoczyła na listę bestsellerów merlin.pl i była najlepiej sprzedającym się albumem minionego weekendu. – Pierwsi fani Paktofoniki słuchali „Kinematografii” na kasetach magnetofonowych – mówi Michał kulka, Dyrektor Marketingu Merlin.pl. – Dzięki filmowi odbyli sentymentalną podróż do przeszłości i ponownie sięgnęli po ten album. A wiele osób zetknęło się z nim po raz pierwszy właśnie po obejrzeniu filmu – dodaje.

„Kinematografia”, mimo iż jest już trudnodostępnym albumem na polskim rynku, wciąż jest dostępna w ofercie sklepu merlin.pl „od ręki”, czyli z wysyłką w 24 godziny.

Z recenzji klientów:

„Pfk to legenda polskiego rapu. A ta płyta tylko i wyłącznie potwierdza ich geniusz muzyczny. Mistrzowskie teksty o prawdzie w życiu, wyborach, które każdy z nas musi podejmować. Świetna płyta absolutnie dla każdego.” Klasyk

„Jak dla mnie najlepsza płyta hiphopowa w Polsce” Kamil Mikołajczyk

„To płyta, która jest nieosiągalnym wyznacznikiem najwyższego przekazu. Być może dzięki tej właśnie płycie ludzie zrozumieją, że Hip-Hop nie jest chwilową modą i zwykłym wyrazem buntu przeciw światu dorosłych. Tak naprawdę treści zawarte w tych utworach mogą być dla każdego przewodnikiem w życiu.” Adrian Pisarek

Więcej recenzji tutaj

Merlin.pl