Firma » Biznes

Klimas Wkręt-met – Własne Biuro w Azji

W Azji rośnie zainteresowanie produktami marki Klimas Wkręt-met, dlatego firma nie zwalnia tempa w realizacji swoich planów związanych z ekspansją eksportową i uruchamia swoje biuro w jednym z największych miast zachodnich Indii – Pune.

Po kilku miesiącach przygotowań, oraz pozyskaniu 11 partnerów do współpracy w atrakcyjnym rejonie globu jakim są Indie, lider technik zamocowań zdecydował się na otwarcie swojego pierwszego biura w tym właśnie kraju. Wybór Indii na budowanie swojego eksportowego biznesu nie był przypadkowy. Staranna weryfikacja rynku oraz dobór odpowiednich pracowników a co za tym idzie właściwych partnerów biznesowych , okazały się kluczem do sukcesu marki w jakże egzotycznym dla wielu polskich producentów zakątku świata.

Jak podkreśla Paweł Klimas - dyrektor eksportu w Klimas Wkręt-met: Spotykamy się z coraz większym zainteresowaniem naszą ofertą. Jest wiele czynników, które o tym decydują, między innymi dobry wskaźnik ceny do jakości, ale też bardzo szeroki asortyment produktów skierowanych do wielu branż. Otwierając własne biuro możemy śmiało mówić o sukcesie, który zawdzięczamy ciężkiej pracy, ale także atmosferze wspólnego zaufania, którą udało się zbudować od samego początku w ramach naszych kontaktów biznesowych.

Oddział w Pune, jednej z największych metropolii Indii (5 mln mieszkańców) i jednym z najważniejszych centrów informatycznych w Indiach, jest kontynuacją strategii rozwoju biznesu na bliskim wschodzie. Dzięki naszej placówce będziemy w stanie nie tylko spotykać się z naszymi klientami w naszym własnym biurze, ale również prowadzić dla nich prezentacje produktów oraz atrakcyjne szkolenia. Postawiliśmy sobie ambitne zadanie, by w przeciągu 4-5 lat KLIMAS - Fastener Technology, stała się wiodącym dostawcą technik zamocowań w regionie Azji. W tym roku Klimas w Polsce obchodzi 30-lecie działalności, ale również zwieńcza dwuletni okres ogromnych inwestycji w budowę hal produkcyjnych i poszerzenia parku maszynowego. Poprzez te inwestycje będziemy w stanie nie tylko sprostać popytowi na nasze produkty, który z roku na rok nie słabnie, ale również będziemy mogli zaproponować nowe rozwiązania produktowe, które wkrótce zaoferujemy naszym odbiorcom - dodaje Paweł Klimas.

Obecnie marka Klimas Wkręt-met jest rozpoznawalna w ponad 60 krajach na świecie i wciąż poszerza zakres działalności o kolejnych zagranicznych odbiorców. Posiada 4 zakłady produkcyjne, o łącznej powierzchni ponad 80 tys. m2, które dysponują ponad 300 maszynami do produkcji technik zamocowań. Aby zaspokoić popyt płynący z kolejnych rynków, stale inwestuje nie tylko w rozbudowę zaplecza produkcyjnego, ale tworzy i szkoli nowe zespoły produkcyjno-sprzedażowe.

magdalena.wozniak@theimagine.pl