Dom » Budownictwo

Klimas Wkręt-met ze złotymi laurami Budowlanej Marki Roku

Niezmiennie od dziesięciu lat, fachowcy wybierają i polecają markę Klimas Wkręt-met jako najbardziej rozpoznawalną w kategorii zamocowania budowlane. Po raz dziesiąty firma otrzymała Złotą Budowlaną Markę Roku i po raz szósty, najwyższe wyróżnienie, Złotego Championa Rankingu.

Budowlana Marka Roku jest dla producentów nagrodą szczególną, ponieważ przyznawaną na podstawie opinii wykonawców, którzy korzystają z materiałów budowlanych na co dzień. Wykonawcy spontanicznie (bez podania listy marek) wskazują marki używane w ciągu danego roku najczęściej oraz te, które według nich cechują się najwyższą jakością i najlepszą relacją ceny do jakości. Prowadzony od 17 lat ranking to jedyny w Polsce niezależny projekt badawczy o tak szerokim zasięgu. Badanie, prowadzone przez Centrum Badań i Analiz Rynku, prezentuje zarówno aktualną klasyfikację, jak i pozycje marek w szeregu kilkuletnim. Dzięki temu można prześledzić wskaźniki jakości współpracy producentów z wykonawcami na przestrzeni ostatnich lat.

Przede wszystkim pragnę podziękować naszym klientom za wieloletnie zaufanie do naszej marki. Nagrody Budowlanej Marki Roku są dla nas nie tylko wyróżnieniem samym w sobie. Jest to przede wszystkim ogromna dawka wiedzy  o potrzebach naszych najbardziej aktywnych odbiorców, czyli wykonawców. Raport przygotowany przez Centrum Badań i Analiz Rynku jest odzwierciedleniem nastrojów naszych klientów, a my na jego podstawie możemy szybko reagować, jeszcze bardziej ulepszając obszary, które tego wymagają. Jednym słowem nie pozwalamy sobie usiąść na laurach, a ta nagroda to kolejna motywacja dla całego zespołu - mówi Maciej Strychalski, dyrektor marketingu w Klimas Wkręt-met

Uroczysta gala wręczenia nagród odbyła się 10 czerwca br. w Hotelu Jachranka k. Warszawy. Wydarzenie odbyło się w warunkach sanitarnych z dopuszczalną liczbą osób. To jedno z pierwszych stacjonarnych spotkań branżowych po ponad rocznej przerwie, tym bardziej oczekiwane. Organizatorzy zadbali o dobry nastrój gości, występem Cezarego Pazury, który oprócz prowadzenia gali zaprezentował się również ze Stand-upem, przygotowanym specjalnie na tę okazje. Laureaci zostali uhonorowani w kilkudziesięciu kategoriach produktowych. Statuetki oraz tytuły i wyróżnienia przyznane firmie Klimas Wkręt-met odebrał Maciej Strychalski, Dyrektor Marketingu Klimas Wkręt-met Sp. z o.o.

KLIMAS WKRĘT-MET

KLIMAS WKRĘT-MET to wiodący, polski producent najwyższej jakości technik zamocowań. Firma posiada dwa zakłady produkcyjne - w Kuźnicy Kiedrzyńskiej i Wanatach k. Częstochowy, wyposażone w najbardziej innowacyjną w Europie halę wtryskarek, magazyn centralny, a także zaawansowane laboratorium. Wkrótce Klimas Wkręt-met uruchomi trzeci zakład produkcyjny, który dzięki zastosowaniu nowoczesnych technologii i aplikacji będzie przygotowany na założenia Przemysłu 4.0.

Firma systematycznie rozwija się na rynku krajowym i eksportowym, obecnie jej wyroby docierają do ponad 60 państw na świecie.

Dzięki doświadczeniu wysokiej klasy specjalistów, współpracy z producentami różnych branż, nowym inwestycjom oraz dialogowi z klientami, marka Klimas Wkręt-met od prawie 30 lat jest synonimem najwyższej jakości wyrobów, stosowanych w branży budowlanej.

magdalena.wozniak@theimagine.pl