Rozrywka i wypoczynek » Rozrywka

Koktajl Grey Goose w stylu Dolce&Gabbana

Koktajl Grey Goose w stylu Dolce&Gabbana
Zobacz więcej zdjęć »
Limitowana wersja Martini Gold stworzona przez duet Dolce&Gabbana już wkrótce zniknie ze sklepowych półek. To zatem ostatnia szansa, żeby przekonać się jak smakuje ekskluzywne Martini Gold – zarówno solo, jak i w wyśmienitym koktajlu z dodatkiem wódki Grey Goose.

Złota sensacja

Prawie dwa lata temu najbardziej znana na świecie para projektantów mody we współpracy z Bacardi-Martini, stworzyła wyjątkową kompozycję smakową Martini. Limitowana wersja wermutu jest kwintesencją stylu Dolce&Gabbana – elegancka, złota butelka umieszczona została w luksusowym pudełku z kolorze głębokiej czerni. Domenico Dolce i Stefano Gabbana opisują ten niezwykły trunek jako perfekcyjne połączenie śródziemnomorskich smaków i egzotycznych ziół. Z myślą o unikatowym Martini Gold, miksolodzy grupy Bacardi-Martini stworzyli linię wyśmienitych koktajli. Mistrzowie sztuki barmańskiej zadbali, aby luksusową wersję popularnego trunku połączyć wyłącznie z równie wyśmienitymi składnikami. Tak powstała propozycja wybornego koktajlu, w którym Złote Martini idealnie komponuje się ze smakiem Najlepiej Smakującej Wódki na Świecie Grey Goose. Niestety, wszystko, co dobre szybko się kończy - już niebawem limitowana wersja Martini nie będzie dostępna w sprzedaży. Zatem jeszcze tylko kilka tygodni pozostało, aby przekonać się, jak smakuje wyjątkowy koktajl Martini Gold Finger.

Martini Gold Finger

1 część Martini Gold Dolce&Gabbana
1 część wódki Grey Goose Original
kruszony lód
czarna oliwka

Odmierzyć miarkę schłodzonej wódki Grey Gosse oraz taką samą ilość Martini Gold. Składniki wymieszać delikatnie w shakerze wypełnionym lodem oraz przelać do kieliszka koktajlowego. Podawać z czarną oliwką w środku. Martini Gold to unikatowy trunek, który uświetni każde spotkanie.
Ta ekskluzywna mieszanka smaków i aromatów, stworzona przez duet Dolce&Gabbana, idealnie komponuje się z Najlepiej Smakującą Wódką na Świecie. Martini Gold Finger jest prostym w wykonaniu koktajlem,
który dostarcza zmysłom wyjątkowych doznań smakowych.

Dlaczego Grey Goose jest Najlepiej Smakującą Wódką na Świecie?

Grey Goose, luksusowa i ceniona na całym świecie wódka, tworzona jest w jednym celu – by być najlepiej smakującą wódką na świecie. Pochodzi z malowniczego rejonu Cognac, we Francji, słynącego z najlepszych ekspertów zajmujących się destylacją alkoholi. Grey Goose czerpie to co najlepsze z bogatej historii regionu, który znany jest z produkcji najwyższej klasy luksusowego jedzenia, win i innych alkoholi. W tradycji regionu Cognac to mistrz produkcji – mâitre de chai nadzoruje proces jej powstawania i zapewnia najwyższą jakość każdego etapu produkcji i finalnego produktu. Do produkcji Grey Goose wykorzystuje się wyłącznie najlepszą francuską pszenicę, tę samą której używa się do produkcji pysznych regionalnych wypieków, a pięciostopniowy proces destylacji zapewnia wyjątkowy i niepowtarzalny smak trunku. Następnie czysta woda mineralna, przefiltrowana przez tamtejsze wapienie, jest mieszana z destylatem. W momencie kiedy alkohol osiągnie swój optymalny smak, mistrz produkcji – mâitre de chai jest usatysfakcjonowany. Grey Goose to wytworny alkohol o gładkim i subtelnym zapachu, który dostarcza niezapomnianych wrażeń podczas degustacji.

Kontakt prasowy:
Beata Grzybek, Marta Więckowska, MORE PR, ul. Poborzańska 8 lok. 14, 03-368 Warszawa, tel. (22) 401 73 73, e-mail: beatagrzybek@more-pr.com,  martawieckowska@more-pr.com





Redakcja CentrumPR informuje, że artykuły, fotografie i komentarze publikowane są przez użytkowników "Serwisów skupionych w Grupie Kafito". Publikowane materiały i wypowiedzi są ich własnością i ich prywatnymi opiniami. Redakcja CentrumPR nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.

Nadesłał:

Marta Więckowska

Komentarze (0)


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl
Opublikuj własny artykuł
Opublikuj artykuł z linkami

Kalendarium

Przejdź do kalendarium »

dodaj wydarzenie »

Ostatnio dodane artykuły

dodaj artykuł »