Rozrywka i wypoczynek » Sport

Kolejne zmagania narciarskie w Zawodach Koziołka Matołka

W pierwszy weekend marca najmłodszych mieszkańców Warszawy ogarnie prawdziwe narciarskie szaleństwo. Na terenie Ośrodka Szczęśliwice odbędzie się kolejna edycja Zawodów Koziołka Matołka. Zawodnicy będą rywalizować w slalomie gigancie na nartach i snowboardzie.

Podobnie jak w latach ubiegłych, rywalizacja toczona będzie na terenie dobrze znanego mieszkańcom stolicy Ośrodka Szczęśliwice, zwanego potocznie Górką Szczęśliwicką (www.aktywnawarszawa.waw.pl/stok). Zawody Koziołka Matołka odbędą się w niedzielę, 5 marca 2017 roku.

Do zmagań narciarskich mogą przystąpić nie tylko dzieci w wieku 4-11 lat, ale również ich opiekunowie. Prowadzonych będzie kilka klasyfikacji, w różnych kategoriach wiekowych. Uczestnicy będą mogli wystąpić w dwóch konkurencjach - slalomie gigancie na nartach oraz snowboardzie. Jak podkreślają organizatorzy, celem zawodów jest nie tylko popularyzacja narciarstwa, ale również zdrowego trybu życia. W zeszłym roku w zawodach wystartowała rekordowa liczba niespełna 200 miłośników narciarstwa zjazdowego oraz snowboardu.

Dla najlepszych przewidziano nagrody rzeczowe oraz medale, natomiast każde dziecko startujące w zawodach otrzyma pamiątkowy dyplom! Na wszystkich, którzy wezmą udział w imprezie czeka szereg dodatkowych atrakcji. Jak co roku, młodzi adepci narciarstwa mogą liczyć na wsparcie gorąco dopingującego wszystkich uczestników Koziołka Matołka.

Zgłoszenia do zawodów przyjmowane są za pośrednictwem specjalnego formularza internetowego, dostępnego na oficjalnej stronie wydarzenia: www.zawodykoziolka.pl. Opłata startowa wynosi 40 zł za jedną osobę. Termin zapisów internetowych upływa z dniem 3 marca 2017 roku o godzinie 23:59.

Organizatorami projektu są: Fundacja Góry Przenosić im. Tytusa Chałubińskiego oraz Tatra Holding, Partnerami wydarzenia są: Dom Development S.A., Stołeczne Centrum Sportu AKTYWNA WARSZAWA, oraz Rossignol.

Więcej informacji na temat zawodów można znaleźć na oficjalnym profilu wydarzenia: www.facebook.com/Zawody-Kozio%C5%82ka-Mato%C5%82ka-600007826876011/.

ProjektKomunikacja