Gospodarka » Żywność
Kolekcja Affinity Villeroy & Boch tłem dla kulinarnych kompozycji w konkursie Bocuse d’Or 2015
Zobacz więcej zdjęć » |
W 1987 roku światowej sławy kucharz Paul Bocuse zorganizował pierwszą edycję Bocuse d’Or. Od tego czasu międzynarodowy konkurs kulinarny odbywa się co dwa lata, zapewniając najlepszym kucharzom z całego świata szansę na sprawdzenie swoich talentów. Villeroy & Boch już po raz jedenasty jest jego partnerem, dostarczając zastawę stołową, na której zaprezentowane będą dzieła sztuki kulinarnej.
Zamów artykuły sponsorowane na serwisie CentrumPR.pl w kilka minut, poprzez platformę Link Buildingu np.:
Dania międzynarodowych kucharzy na porcelanie Villeroy & Boch
Tam, gdzie powstają wykwintne dania, nie może zabraknąć najlepszej porcelany. W tym roku kulinarne dzieła sztuki będą prezentowane na zastawie z kolekcji Affinity Villeroy & Boch. Eleganckie białe talerze o owalnych kształtach doskonale eksponują dania. Są jednocześnie idealnym tłem i ramą dla kulinarnych kompozycji.
Kolekcjonerskie talerze Alaina Vavro
Oprócz porcelany Affinity konkurs Bocuse d’Or uświetnią także kolekcjonerskie talerze z malarską dekoracją, zaprojektowane przez francuskiego artystę i designera – Alaina Vavro, który już od 1995 roku jest odpowiedzialny za tworzenie dekoracyjnych kompozycji na konkurs. W tym roku kolekcjonerskim dziełem jest owalny pólmisek Affinity ozdobiony ciepłymi barwami. Na tle wertykalnych linii pojawił się rysunek trzech gotujących kucharzy oraz złoty napis: Bocuse d’Or 2015.
W drodze do finału w Lyonie
Aby zdobyć miejsce w finale konkursu w Lyonie, utalentowani kucharze z całego świata rywalizowali w trwających 18 miesięcy eliminacjach. Po etapach krajowych i regionalnych, w Europie, Azji i Ameryce Łacińskiej, do finału zakwalifikowało się 24 mistrzów sztuki kulinarnej, którzy będą musieli udowodnić swoje umiejętności, przygotowując dania rybne i mięsne.
Nowe talenty i trendy
Celem inicjatywy jest z jednej strony wspieranie kreatywnego podejścia do gotowania, z drugiej zaś promowanie młodych, obiecujących szefów kuchni i odkrywanie nowych talentów. Nicolas Luc Villeroy, Head of the Tableware Division w Villeroy & Boch, mówi: „Wspieramy najsłynniejszy konkurs kulinarny Bocuse d’Or, ponieważ to wyjątkowe wydarzenie, w którym dzisiejsi mistrzowie sztuki kulinarnej pracują z najlepszymi szefami kuchni jutra, ustanawiając najnowsze kulinarne trendy. Dzięki naszej wysokojakościowej porcelanie ich potrawy zyskują doskonałą oprawę”. Ponadto kontakt z mistrzami kulinarnymi pozwala designerom Villeroy & Boch na pozyskanie inspiracji do projektowania porcelany stołowej zgodnej z najnowszymi trendami i potrzebami klientów z branży HoReCa.
Dział „Hotel i Restauracja” firmy Villeroy & Boch już od ponad 30 lat odpowiada na potrzeby swoich klientów, oferując profesjonalne naczynia, wyroby szklane, sztućce i akcesoria. To produkty, które doskonale do siebie pasują i tworzą perfekcyjne wyposażenie restauracji. Od powstania w 1980 roku dział konsekwentnie umacnia swoją pozycję na międzynarodowym rynku. Marka jest obecna w Europie, USA i Australii, a także w Afryce, Azji i Emiratach Arabskich.
Nadesłał:
konkretpr
|
Komentarze (0)